Šeranić izlazi iz samoizolacije - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Šeranić izlazi iz samoizolacije

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, koji se prethodnih dana preventivno nalazio u samoizolaciji, vraća se na posao i nastavlja sa obavljanjem redovnih aktivnosti, saopšteno je iz Ministarstva.

Zbog povećanog obima posla, usljed složene epidemiološke situacije u Republici Srpskoj, Šeranić se vraća obavezama u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a nakon konsultacija i preporuke epidemiologa Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

“Ministar Alen Šeranić nema nikakvih zdravstvenih tegoba, u periodu samoizolacije nije se pojavio nijedan simptom COVID-19, a testiranjem mu je potvrđen i negativan nalaz na prisustvo novog virusa korona”, saopšteno je Ministarstva.

Kako dodaju, Šeranić nije imao visoko rizične kontakte, već se za samoizolaciju odlučio uvažavajući epidemiološke preporuke za odgovorno postupanje radi zaštite zdravlja u vrijeme pandemije.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske nastavlja sa intenzivnim radom na sprovođenju mjera za suzbijanje pandemije virusa korona i apeluje na građane da se pridržavaju propisanih mjera zaštite radi suzbijanja širenja ovog virusa.

Šeranić je bio u izolaciji od 30. oktobra, nakon što je kod dva bliska saradnika u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite RS utvrđen pozitivan test na virus korona.

NEZAVISNE NOVINE

Danas objavljeno

Predsjednik: Imamo čudotvoran lijek za kovid; Lekari: Nauka ne podržava

M.

Rusija i Amerika se dogovorile da produže START 3 pod uslovima Moskve

M.

Island počeo prvi da izdaje “covid pasoše”

M.

Ostavite komentar