21. Septembra 2022.

Senegalci podržali saigrača kome “visi” odlazak u Katar

Big Portal

On je zbog toga u opasnosti da propusti Svetsko prvenstvo u Kataru.

Fudbaler Spartaka iz Moskve suspendovan je na 90 dana, do 5. decembra, zbog kršenja protokola prilikom testiranja u aprilu, dok je igrao za Kaljari.

On je testiran u aprilu, posle poraza Kaljarija od Udinezea 1:5.

U testiranom uzorku nije otkrivena nedozvoljena supstanca, ali ga je Nacionalni doping sud Italije suspendovao.

“Keita Balde je u kontaktu sa brojnim saigračima, senegalskom reprezentacijom i samim selektorom Siseom. Svi su pokazali solidarnost i podršku, uz nadu da bi sve moglo brzo da se reši i da će on biti deo ekspedicije za Katar”, rekao je za “BBC Sport Afrika” izvor blizak 27-godišnjem fudbaleru.

“On se smatra jednim od najiskusnijih članova grupe i njegovo prisustvo u svlačionici je izuzetno važno”, naveo je izvor.

Balde je odigrao 40 utakmica za Senegal, postigao je šest golova i u februaru osvojio Kup afričkih nacija. Igrao je na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine i na prethodna tri Kupa afričkih nacija.

On će moći da se vrati treninzima 22 dana pre isteka suspenzije. Svetsko prvenstvo igra se od 20. novembra do 18. decembra u Kataru.

“Važno je istaći da je na doping kontroli rezultat Keite Baldea bio negativan i jasno je da zabranjene supstance nisu pronađene u njegovom uzorku. Međutim, u skladu sa disciplinskim kodeksom, svaku kaznu u vezi sa dopingom koju nametne drugo nacionalno ili sportsko udruženje ili nacionalna antidoping organizacija Fifa automatski prihvata, kao što moraju da je prihvate sve konfederacije i savezi”, navodi se u saopštenju menadžerske kompanije Baldea.

“Kao posledica toga, kaznu koju je izrekla Italijanska antidoping agencija mora da prizna i Fudbalski savez Rusije”, dodaje se.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare