Selektor Srbije pred polufinale: Ne znam da li to rade namjerno - BIGportal.ba
Odbojka Sport

Selektor Srbije pred polufinale: Ne znam da li to rade namjerno

Odbojkaši Srbije sastaju se od 21 čas sa Italijom u polufinalu Evropskog prvenstva, a nezadovoljsto pomenutim timom iskazao je selektor Srbije Slobodan Kovač.

Kako ističe, nije siguran da li je to slučano ili namerno.

“Promenili su satnicu i stavili da mi igramo od devet sati. Ovo je jedina utakmica na EP do sada koja se igra u tom terminu. Ne znam da li ne znaju da organizuju ili to rade namerno. Da je u osam, mogli bismo da prihvatimo, ali, šta je tu je. Došli smo do polufinala, dobar je rezultat, možemo bolje, hoćemo bolje i više. To su neke stvari koje treba da nas motivišu još više da pružimo maksimum i ostvarimo dobar rezultat”, rekao je Kovač.

Selektor ističe da tim mora da se fokusira na tim Italije, koji je prikazao veoma dobru igru tokom kompletnog šampionata i da se izbori za plasman u finale.

“Ovu generaciju upoređuju sa onom ekipom njihovog fenomena, traže način da se vrate na pobedničke staze. Ali, nije ni važno ko je sa druge strane terena. Italijani imaju motiv, ali i mi imamo motiv. Zašto da ne budemo sa Rusijom i Italijom jedina ekipa u Evropi koja je uspela dva puta za redom da bude šampion. Razmišljamo o sebi, ali normalno studiramo protivnika, probamo da im nađemo mane. Imaju mnogo vrlina, ali imaju i mana. Mislim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju i ostvariti dobar rezultat”, izjavio je.

Poslednji duel Srbija i Italija su imale pre tačno 10 godina, na današnji dan u Beču, u finalu EP 2011, kada je Srbija osvojila drugu titulu prvaka Evrope.

“Razmišljamo o sebi, ali normalno studiramo protivnika, probaćemo da im nadjemo mane. Imaju mnogo vrlina, ali imaju i mana. Mislim da ćemo biti spremni, da ćemo dobro pročitati Italiju i ostvariti dobar rezultat”, zaključio je Kovač.

Danas objavljeno

Stanković: Možemo da napravimo istorijski rezultat

Vanja A

Žrijeb za Beč: Krajinović na Zvereva, Lajović na kvalifikanta

Vanja A

Nadal traži promjenu pravila: “Bojim se”

Vanja A

Ostavite komentar