Selektor Pešić: Slovenci kao da su odrasli u istoj ulici - BIGportal.ba
Košarka Sport

Selektor Pešić: Slovenci kao da su odrasli u istoj ulici

Selektor Srbije Svetislav Pešić bio je zadovoljan ozbiljnom provjerom svog tima protiv Slovenije, uprkos porazu u Ljubljani poslije produžetka rezultatom 97:92.

“Ovo je bila naša prva zvanična utakmica, pred punim tribinama i odličnim navijanjem, naravno za domaću ekipu. Bio je pravi spektakl i uživanje. Momci su dali maksimum u ovom momentu. Bilo je dobrih stvari i sa naše i sa strane Slovenije. Teško je igrati protiv Slovenije, obzirom da je to ekipa koja igra uglavnom sa četiri otvorena igrača i sa izuzetno dobrim šuterima, čak i Tobi. Zatvoriti sve te rupe u odbrani, mislim da smo veoma dobro to uradili. , ali te onda to košta u nogama, da nemaš snage u napadu. Mi nemamo još uvek dovoljne igračke kondicije. Promašili smo penale, otvorene šuteve i apsolutno sam miran da će, čim mi dođemo u naš ritam utakmica, da naši igrači to pogode“, rekao je Pešić i čestitao Slovencima na organizaciji.

“Ogromna su očekivanja, sa aspekta utakmica, jer ih nismo puno igrali. To će nam doći kao kec na desetku, značiće nam te dve utakmice, Italija i Nemačka ili Češka. Potrebno nam je uigravanje, dugo ova ekipa nije bila zajedno, kao što je Slovenija. Ova ekipa nekada liči na ekipu iz iste ulice. Kao da su iz iste ulice, dođu zajedno na trening, ručak, utakmicu i igraju. A mi smo prvi put zajedno i potrebno nam je vremena. Radili smo sjajno i iskoristićemo te dve utakmice da se pripremimo za ono što nas očekuje protiv Grčke u Beogradu i Turske u Istanbulu”, poručio je Pešić.

B92.

Danas objavljeno

Kirjos: Trener godine? Iskreno – ja

Vanja A

Tijafo: Naredne godine, želim do kraja, do slem titule

Vanja A

Lajoviću titula i veliki skok na listi

Vanja A

Ostavite komentar