Selektor oštro kritikovao reprezentativce: Najbitnija im je statistika - BIGportal.ba
Košarka Sport

Selektor oštro kritikovao reprezentativce: Najbitnija im je statistika

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije do 19 godina Aleksandar Bućan bio je nezadovoljan viđenim od strane svojih izabranika. “Orlići” su Svetsko prvenstvo na Kritu završili pobedom protiv Kanade, ali su na kraju zauzeli sedmo mesto. Bućan je oštro kritikovao igrače koje je poveo na Mundobasket. “Statistika i individualna priznanja ne pomažu…

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije do 19 godina Aleksandar Bućan bio je nezadovoljan viđenim od strane svojih izabranika.

“Orlići” su Svetsko prvenstvo na Kritu završili pobedom protiv Kanade, ali su na kraju zauzeli sedmo mesto.

Bućan je oštro kritikovao igrače koje je poveo na Mundobasket.

“Statistika i individualna priznanja ne pomažu dalji razvoj košarke i igrača. Postaje očigledno da je prisutan nedostatak motivacije za učešćem u onim delovima igre koji nisu ‘obuhvaćeni’ statistikom, a bez kojih nema igranja košarke na pravi način i na visokom nivou”, izjavio je Bućan, a prenosi KSS.

Selektor nije konkretno rekao na koga misli, ali je bilo očigledno da je nezadovoljan time što pojedini više gledaju ličnu statistiku nego rezultat.

“Drugim rečima, osnovni fokus igrača postaje takozvani individualni učinak i to samo kroz parametre osnovne statistike, sve ostalo izgleda kao da je od perifernog značaja”.

Nastavio je u sličnom maniru.

“Prvo lice množine se isuviše i neprihvatljivo nedovoljno iskreno koristi, ako ne zaboravimo da je ovo kolektivni sport. Osnovni zadatak rada u mlađim kategorijama jeste obuka i usavršavanje individualne tehnike i taktike igrača, u obe faze igre, jer to jeste priprema za seniorsku takmičarsku košarku”
, naglasio je Bućan.

Srbiju je iz borbe za medalju izbacila Litvanija u četvrtfinalu, a zlato na SP su osvojile SAD, koje su u finalu bile bolje od Malija.

Danas objavljeno

“Jokić je jedinstven – najveći problem je njegova brzina”

Vanja A

Kirjos: Ne izlazim na teren u kostimu klovna

Vanja A

Kolins: Ne mogu biti srećnija, trud se isplatio

Vanja A

Ostavite komentar