Selektor Hrvatske optužuje igračice za poraz, one krive njega - BIGportal.ba
Ostali sportovi Sport

Selektor Hrvatske optužuje igračice za poraz, one krive njega

Selektor ženske rukometne reprezentacije Hrvatske Nenad Šoštarić smatra da su igračice odgovorne za poraz od Austrije jer “nisu došle na utakmicu”.

U isto vreme, igračice tvrde da ih nije dovoljno menjao tokom Svetskog prvenstva pa da nisu ni mogle da pruže više.

“Jednostavno imam osećaj da neke nisu došle na ovu utakmicu, u psihičkom smislu. Nismo imali probojnost spoljne linije, nismo išli do kraja, nismo se bacali na glavu”, rekao je Šoštarić, prenosi agencija Hina.

Hrvatske rukometašice su se porazom od Austrije (23:27) oprostile od nastupa na Svetskom prvenstvu u Španiji, koje su završile na pretposlednjem, petom mestu Grupe 4 u drugom krugu takmičenja sa samo jednom pobedom.

“Rekao sam igračicama da se svi zajedno moramo zamisliti”, dodao Šoštarić.

Igračice, na drugoj strani, smatraju da nisu mogle pružiti više jer su bile iscrpljene zbog toga što ih selektor tokom prvenstva nije menjao dovoljno, nego je uvek insistirao na istim igračicama.

“Definitivno se videlo u nekim trenucima da smo preumorne. Glupo smo gubili lopte, u nekim čistim situacijama za gol smo išli na dodavanja… Jednostavno, umor je bio i previše vidljiv”, rekla je golman Ivana Kapitanović.

U ključnoj utakmici protiv Španije u petak (23:27) igračicama su od umora ispadale lopte iz ruku, a pad koncentracije se nastavio u nedelju protiv Austrije.

“Ponovno smo ušle loše u utakmicu s dosta neiskorišćenih šansi i promašenih zicera”, rekla je Larisa Kalaus.

Šoštarić je za promašaje optužio krilne igračice.

“Bili smo svesni da će Austrijanke stisnuti naše spoljne igračice, a da će ostavljati šanse za krila. Naša krila jednostavno nisu tog kvaliteta da imaju potrebnu realizaciju”, rekao je on.

Hrvatska, koja je pre godinu dana na Evropskom prvenstvu osvojila bronzanu medalju, napustila je Svetsko prvenstvo sa dve pobede i četiri poraza. Hrvatska je tokom Svetskog prvenstva imala tri igračice zaražene korona virusom, a Austrija sedam.

Od 32 ekipe na prvenstvu još je jedino Kina imala zaraženu igračicu.

Danas objavljeno

Jokiću nedostajao skok za novi tripl-dabl, Pokuševski ispod prosjeka, Jović bez minuta

Zeljka

Zakazane “poslastice” za četvrtfinale Mundijala

Zeljka

“Samo Novak je mogao da dobije Kirjosa tog dana”

Zeljka

Ostavite komentar