Selektor brani Asana: Dobar je čovjek, nije izdajnik - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Selektor brani Asana: Dobar je čovjek, nije izdajnik

Selektor Japana Hadžime Morijasu stao je u odbranu Takume Asana, koji je u nedelju iznenada napustio Partizan, i poručio da japanski napadač nije izdajnik.

Asano je doneo odluku da ode iz Humske, pošto mu nisu izmirene finansijske obaveze. Takav potez naišao je na oštre osude doskorašnjih saigrača Lazara Markovića i Vladimira Stojkovića. Obojica su okarakterisala Asana kao izdajnika, s obzirom na to da je ostavio tim na cedilu pred finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde.

Sada je o celom slučaju govorio selektor japanske selekcije, koji bio i trener 26-godišnjem igraču svojevremeno u Hirošimi.

Iz svog iskustva znam da Takuma nije osoba koja izdaje saigrače ili svoju ekipu. On je dobar čovek. Želeo bih da pružim podršku Asano onoliko koliko sam sad u stanju. On je kandidat za reprezentaciju i ako je moguće želeo bih da razghovaramo o mom izboru za kraj maja. Ne mogu da pričam o njegovom ugovoru. Nije mi jasno šta će se dešavati, ali voleo bih da se što pre reši„, rekao je Morijasu.

Partizan je podneo tužbu protiv Asana, ali za sada nema nagoveštaja kako će se ceo slučaj završiti. Inače, Japanac je ove sezone najbolji strelac crno-belih sa 21 golom.

SK.

Danas objavljeno

Đoković ne može sam – Hrvatska u finalu Dejvis kupa

Vanja A

Zvezda razbila Zenit

Vanja A

Đoković 18. put bolji od Čilića

Vanja A

Ostavite komentar