Seka Sablić: Koronavirus je donio saznanje da je čovjek bio i ostao mali i nemoćan - BIGportal.ba
Ex Yu

Seka Sablić: Koronavirus je donio saznanje da je čovjek bio i ostao mali i nemoćan

”Šta sa vremenom koje mi ostaje?”

Nezaboravna i maestralna Leonora Bah u “Diplomcima”, Kristina u “Maratoncima”, gospođica Dobrila Skara u “Davitelju”, Milijana u “Otvorenim vratima”… I da ne nabrajamo, po IMDb-u 159 rola na velikim i malim ekranima.

Doslovce su čudesna i mnoga njena ostvarenja u teatru. A bilo ih je… da pomenemo tek nekolicinu, recimo ona u predstavama “Ožalošćena porodica”, “Master klas”, “Iza kulisa”, “Uho, grlo, nož”, “Doktor Šuster”, “Unosno mesto”…

Dobitnik je najprestižnijih nagrada (“Žanka Stokić”, Dobričin prsten, “Pavle Vuisić”, Oktobarska nagrada, Zlatna arena, “Miloš Žutić”, Nušićeva nagrada…) a prošle godine tom je skupu pridodala Statuetu “Milivoje Živanović” koja joj je pripala za ulogu Bogdanke u predstavi “Vrat od stakla” Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

’’Puna kontrola i disciplina u situaciji u kojoj se svi nalazimo. Nekontrolisani besovi i ljutnja na uredbe koje se odnose na nas stare. Nepogrešiva asocijacija na lapot. (Treba li da podsećamo da je lapot stari, mitski običaj ubijanja roditelja ili starih članova porodice onda kada njihovo izdržavanje postane prevelik teret za porodicu, društvo). Ljutnja na sebe što koristim perverznu milostinju izlaska u zoru jednom nedeljno od 4 do 7’’ kaže za Blic naša proslavljena glumica.

Na pitanje šta je virus korona odneo a šta doneo, Seka odgovara da je doneo nešto nepoznato, zaprepašćenje i saznanje da je čovek bio i ostao mali i nemoćan.

‘’Uvek sam znala da ne smem da gledam loše glumce i loše predstave. Gledajući sada TV, režimske političare, jer drugih i nema, gluma mi se smučila. Iako je granica do komedije tanka i zaista ponekad, istina retko, crkavam od smeha dok ih gledam, ipak oni ostaju u domenu loše drame i loše tragedije” priča Seka Sablić za Blic.

Pre dva meseca se pisalo da neće više prihvatiti nove uloge, Seka odgovara da su to gluposti i da će naravno glumiti, citirajući Simovića odnosno njegovog junaka (prosjaka) u “Čudu u Šarganu”- “Šta sa vremenom koje mi ostaje?”

Na pitanje novinara da li ima poruku za publiku, čitaoce, širok krug ljudi?

”Želim da čestitam svim ljudima koji pomažu i radeći svoj posao rizikuju živote. Želim im da se čuvaju, jer ih niko neće čuvati. Ostaje ?!?!?!”

Danas objavljeno

Preminula Marija iz Žikine Dinastije

D

Ljubomir Bandović: Ponosan sam što sam dio kulturnog života Banjaluke

D

“PUCANjE” OD EMOCIJA: Objavljena pesma Olivera Mandića iz serije “državni službenik”

D

Ostavite komentar