2. Novembra 2021.

Sega i Microsoft se udružuju u razvoju Super igara zasnovanih na oblaku

Big Portal

Sada je japanski izdavač ušao u strateški savez sa Microsoftom, sa planovima da koristi Azure cloud platformu tehnološkog giganta za pokretanje ovih ambicioznih planova.

Najavljeno u saopštenju za javnost tokom vikenda, a prenosi PC gamer, Sega je objavila da se udružila sa Microsoftom za proizvodnju „velikih globalnih igara u razvojnom okruženju sledeće generacije“. Posebno, Sega navodi široko rasprostranjenu primenu 5G za ovaj prodor u tehnologiju oblaka, kako u načinu na koji pravi svoje igre, tako i na način na koji ih distribuira.

U osnovi ovog partnerstva biće Sega-in još uvek neotkriveni projekat „Super igra“. Prvobitno opisan kao predlog za kreiranje nove IP adrese sa globalnim dosegom, ovonedeljna najava je razrađena samo nejasnim rečenicama poput „Globalno“, „Na mreži“, „Zajednica“ i „Korišćenje IP-a“. Poslednjih godina, Sega se prepoznavala kao visoko kotirani izdavač PC strateških igara i japanskih RPG-ova—ali na nekom nivou, zvuči kao da bi izdavač voleo da još jednom objavi nešto sa uticajem onih prvih Sonic igara.

Sega i Microsoft se udružuju u razvoju Super igara zasnovanih na oblaku

SEGA je odigrala kultnu ulogu u industriji igara i bila je ogroman partner tokom godina“, rekla je Microsoft CVP Sara Bond. „Radujemo se zajedničkom radu dok istražujemo nove načine za stvaranje jedinstvenog iskustva u igricama za budućnost koristeći Microsoft tehnologije u oblaku. Zajedno ćemo ponovo redefinisati kako se igre prave, hostuju i upravljaju, sa ciljem dodavanja veće vrednosti igračima i SEGA-i, jednako.”

Ovo ne bi bio prvi put da Sega i Microsoft sarađuju, naravno, sa dve kompanije koje se udružuju kako bi objavile 11 igara isključivo na originalnom Xbox-u, kao deo nesrećnog prodora te konzole u Japan. Sega je podržala svoju najavu „Super igre“ sa planovima za početak oživljavanja starijeg IP-a.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare