Sef ubijenog Gorana krije tajnu motiva zločina - BIGportal.ba
Hronika Region Vijesti

Sef ubijenog Gorana krije tajnu motiva zločina

Sef Gorana Đokića, vlasnika mjenjačnice iz Aleksinca koji je otet, brutalno ubijen i spaljen sa suprugom Gordanom i kćerkom Lidijom, mogao bi biti ključ rješenja misterije likvidacije ove porodice.

Sef je pronađen prošle nedjelje prilikom pretresa prostorija koje su koristili Đokići, ali nije odmah otvaran, jer je ključ imao samo Goran, a policija je u tom trenutku radila na slučaju potrage za nestalim osobama. Ipak, sada kada su pronađena tijela Đokića, ovaj sef bi mogao istražiteljima da pruži dragocjene informacije, prenosi Blic.

Goran se bavio mjenjačkim poslovima i imao je uvijek veću količinu deviza u kešu. Po nekim pričama, radilo se o sumi od 20.000, 50.000 pa možda čak i 100.000 evra. Podatak da li je novac držao u sefu, ili, po čaršijskim pričama u rezervnom točku automobila, mogao bi biti ključ u rješenju misterije motiva zločina. Naime, ako u sefu bude pronađena veća količina novca, onda je izvjesnije da motiv zločina nije pljačka već osveta ili pokušaj da se dužnik riješi većeg duga koji je eventualno imao prema Đokiću.

Takođe, u sefu bi se mogao naći i spisak mogućih dužnika, što opet otvara nova vrata ka rješenju motiva brutalnog ubistva čitave porodice.

Nakon pronalaska automobila “folksvagen pasat” koji je vozio Đokić, pojavilo se nezvanično saznaje da je iz gepeka navodno nestao rezervni točak. To je po nekim mišljenjima potvrda da se radi o pljački jer je po čaršijskim pričama Goran držao novac u rezervnom točku automobila.

Po drugim mišljenjima, ta teorija je neodrživa jer da je novac bio u točku razbojnici bi ga izvadili i uzeli, nije bilo potrebe da nose sa sobom čitav točak. S toga bi informacija šta se nalazi u sefu ubijenog mjenjača mogla biti od krucijalnog značaja.

Međutim, mještani Aleksinca navode da je Goran neobično brinuo o svom automobilu i da je uvijek vodio računa da “mu je na oku”, da ga preparkira ako je na suncu i da je uklanjao vodu ispod njega kada padne kiša.

– Komšija Goran je bio uvijek fin i nasmijan, pili bi smo kafu ispred lokala i šalili se sa njim koliko pazi auto. Ma nije smjela prašina na njega da padne, kad je kiša ispod auta nije smjelo da bude vode pa smo mu pomagali da metlama skloni vodu, kada je vrućina – kako se pomijerala hladovina tako je preparkiravao auto. Šalili smo se sa njim da je kao Stevo Žigon u onoj seriji “Majstori”, a on se smijao. Bili su stvarno divni ljudi – kažu komšije.

SrpskaInfo

Danas objavljeno

Sve ruske trupe napustile Kazahstan

M.

Zemljotres u okolini Bjelovara

M.

Krivokapić podnio inicijativu za smjenu Abazovića

M.

Ostavite komentar