Šef Tvitera: "Hiperinflacija će promijeniti sve - desiće se uskoro" - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Šef Tvitera: “Hiperinflacija će promijeniti sve – desiće se uskoro”

Suosnivač Tvitera Džek Dorsi smatra da će inflacija u SAD-u eskalirati i da će se stvari znatno pogoršati.

“Hiperinflacija će promeniti sve. To će se uskoro dogoditi u SAD-u, pa tako i u svetu”, napisao je Dorsi na Tviteru, povodom rasta potrošačkih cena u SAD, koji je blizu 30-godišnjeg maksimuma, i sve veće zabrinutosti da bi taj problem mogao da bude još veći nego što su kreatori monetarne politike očekivali, prenosi CNBC.

Predsednik Federalnih rezervi Džerom Pauel je priznao u petak da će inflatorni pritisci “verovatno trajati duže nego što se ranije procenjivalo”, napominjući da bi mogli da potraju i “sledeće godine”.

Lider američke centralne banke je dodao da očekuje da će FED uskoro početi da povlači vanredne korona mere podrške privredi, za koje kritičari kažu da su podstakle rast inflacije.

Osim što nadzire društvenu mrežu koja ima 206 miliona aktivnih korisnika dnevno, Dorsi je snažan zagovornik bitkoina. On je naveo da Skver, platforma za obradu debitnih i kreditnih kartica čiji je Dorsi suosnivač, želi da uđe u rudarenje ove kriptovalute. Skver već poseduje izvesnu količinu bitkoina i omogućava trgovanje njima.

Dorsi je aktuelni generalni direktor Tvitera i Skvera.

Danas objavljeno

Dadilja djece Anđeline Džoli: “Sklona je piću”

Vanja A

Koza upala u kancelariju i ukrala papire

Vanja A

Trudnica se povezala sa skotnom macom lutalicom, pa postale majke u isto vrijeme

Vanja A

Ostavite komentar