Šef TikToka dao ostavku poslije samo tri mjeseca - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Šef TikToka dao ostavku poslije samo tri mjeseca

Glavni izvršni direktor TikToka Kevin Majer podnio je ostavku nakom manje od tri mjeseca otkako je preuzeo tu dužnost, prema internim dokumentima u koje je uvid imala agencija Rojters.

Majera će na toj funkciji privremeno zamijeniti Vanesa Papas, generalna direktorka ove aplikacije za dijeljenje videozapisa u SAD.

Do ostavke Majera dolazi samo nekoliko dana nakon što je TikTok tužio administraciju predsjedika Donalda Trampa zbog naredbe kojom se zabranjuju finansijske transakcije u SAD toj popularnoj aplikaciji.

Majer je bio glavni izvršni direktor za striming u kompaniji “Volt Dizni”, prije nego što se 1. juna pridružio TikToku, a takođe je bio imenovan za glavnog operativnog direktora BajtDensa, matične kompanije TikToka.

“Posljednjih nedjelja, kako se političko okruženje naglo promijenilo, razmišljao sam mnogo o tome kakve će strukturne promjene u korporaciji to zahtijevati i šta to znači za globalnu funkciju koju sam preuzeo”, naveo je Majer u ostavci.

“U tom kontekstu, i imajući u vidu da očekujemo vrlo brzo donošenje odluke, teškog srca želim da vas obavijestim da sam odlučio da napustim kompaniju”, dodaje se u pismu.

TikTok je u saopštenju poslatom elektronskom poštom potvrdio odlazak Majera, uz konstataciju da su politička kretanja u posljednjih nekoliko mjeseci “značajno promijenila” opseg Majerove funkcije.

Nezavisne

Danas objavljeno

Leteći motocikl, The Speeder, uspješno završio seriju test letova

V.R.

Otkriven novi malware u piratskim verzijama igara

V.R.

EVGA najavljuje Supernova P6 napajanja

V.R.

Ostavite komentar