30. Novembra 2022.

Šef srpskog podzemlja sletio u Beograd: Luka Bojović stigao u Srbiju nakon 10 godina

Big Portal

Po Bojovića, koji se posljednjih godina dovezuje u direktnu vezu sa škaljarskim klanom, otišli su pripadnici MUP i Interpola koji su zaduženi za proces ekstradicije.

Na aerodromu “Nikola Tesla” u trenutku slijetanja aviona u kojem se nalazi Bojović je bio veći broj pripadnika policije, a sačekao ga je i advokat Borivoje Borović.

Podsjetimo, protiv Bojovića se u Srbiji ne vodi nijedan sudski postupak niti je za njim raspisana potjernica. Po njegovom dolasku, on je za pravosudne organe slobodan čovjek.

On je uhapšen u Valensiji tako što je praćena njegova supruga. U Španiji je 2014. godine osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala, ali su mu se u kaznu zatvora računale i prethodne dvije godine koje je proveo u zatvoru.

Njemu je u Španiji izrečena kazna od tri godine zatvora za falsifikovanje isprava, za zločinačko udruživanje mu je izrečena kazna od pet godina, dok je za posjedovanje oružja dobio deset godina robije.

Ipak, kada je riječ o Srbiji, Viši sud u Beogradu je u avgustu 2016. godine naredio povlačenje potjernice za njim, jer je oslobođen za više ubistva i pokušaja ubistva u Srbiji.

Luka Bojović u sudnici
FOTO: MUP

Za njim je 2010. bila raspisana potjernica jer je Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu protiv njega zbog sumnje da je bio na čelu kriminalne grupe, kao i da je bio organizator ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. i pokušaja ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, piše Blic.

Poslije suđenja u odsustvu, Specijalni sud u Beogradu oslobodio ga je svih optužbi zbog nedostatka dokaza, a tu presudu potvrdio je i Apelacioni sud i tada je povučena potjernica za njim.

Srpskainfo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare