Šef Škode Tomas Šefer na čelu Volkswagena - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Šef Škode Tomas Šefer na čelu Volkswagena

Šefer je na čelo Škode došao u avgustu prošle godine, dok je prethodno bio na poziciji šefa Volkswagena u Južnoj Africi. Na novo radno mesto će stupiti od 1. aprila naredne godine.

Trenutni šef marke Volkswagen, Ralf Brandšteter, pridružiće se glavnom odboru VW grupe, a od avgusta sledeće godine će  preuzeti poziciju direktora za poslovanje konglomerata u Kini. Škoda tek treba da imenuje Šeferovog naslednika.

Ovaj potez je tek jedan u okviru značajnih promena unutar rukovodeće garniture nemačke kompanije,  koje je potvrdio nadzorni odbor Volkswagen grupe. Šef koncerna, Herbert Dis, preuzeće direktnu kontrolu nad Cariadom, softverskom divizijom, i to od početka sledeće godine, nasleđujući na tom mestu generalnog direktora Audija, Markusa Dismana.

Dis je izjavio da će mu ova promena pomoći da „postavi značajne temelje u razvoju sopstvenog operativnog sistema kompanije“.

Hauke Stars, koja je članica odbora nemačke investicione firme Deutsche Börse, pridružila se kao šefica IT sektora grupe.

U međuvremenu, Audijeva šefica prodaje, Hildegard Vortman, pridružiće se odboru VW grupe, gde će biti takođe zadužena za prodaju, s fokusom na razvoj novih, digitalnih prodajnih formata.

Iako su potezi koje je najavio nadzorni odbor značajni, oni nisu toliko opsežni koliko se ranije najavljivalo, uključujući izeštaje da bi Dis mogao da bude smenjen s mesta predsednika odbora.

Vrele Gume

Danas objavljeno

Retro je u modi: Citroen predstavio novi logo

Zeljka

Policajci tokom intervencije nisu mogli da otvore vrata na patrolnoj Tesli, izašli kroz prozor

Zeljka

Spofec Rolls-Royce Ghost Black Badge

Zeljka

Ostavite komentar