Šef Škode odlazi u Volkswagen - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Šef Škode odlazi u Volkswagen

Tomas Šafer neće predugo uživati ​​na mestu šefa Škode. Sve zato što će za nekoliko meseci preuzeti rukovodeću poziciju u Volkswagenu.

To je rezultat dinamičnih kadrovskih promena u celom koncernu.

Thomas Schäfer, prethodno odgovoran za južnoafričku filijalu Volkswagena, preuzeo je mesto šefa Škode u avgustu 2020. Nakon nekoliko meseci visoke karijere u Češkoj, ponovo je unapređen. Prema najnovijim odlukama, u aprilu 2022. postaje glavni izvršni direktor Volkswagena, zamenjujući na tom mestu Ralfa Brandstättera.

Sam Brandstätter će se zauzvrat pridružiti glavnom upravnom odboru grupacije, a od avgusta će voditi brigu o ključnim operacijama grupacije na kineskom tržištu. Treba napomenuti da Schäferovog zamenika u Škodinim strukturama za sada ne poznajemo.

Međutim, biće još promena u grupi. Izvršni direktor Grupe Herbert Diess preuzeće organizaciju za razvoj softvera Cariad. Do sada je to bio zadatak Markusa Duesmanna iz Audija. Nemačka veruje da će to “postaviti važne prekretnice u razvoju vlastitog operativnog sistema”.

Još jedna novost je uključivanje Hildegard Wortmann, trenutne šefice prodaje Audija, u upravljačku strukturu Volkswagen Grupacije.

Izvor: b92

Danas objavljeno

Dokaz kvaliteta? Koji modeli imaju najveću kilometražu

Zeljka

Skoro pa terenac: Lamborghini Huracan Sterrato Crossover

Vanja A

Koliko u Srbiji košta „najružniji“ auto na svijetu?

Vanja A

Ostavite komentar