Šef Alfe Romeo kaže da je kvalitet Giulije i Stelvija na nivou nemačkih konkurenata - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Šef Alfe Romeo kaže da je kvalitet Giulije i Stelvija na nivou nemačkih konkurenata

Žan-Filip Imparato je inaugurisan na mesto šefa kultne italijanske marke nakon spajanja FCA i PSA. Ovaj veteran iz PSA grupe, izabran je od strane CEO-a novoformiranog Stellantisa, Karlosa Tavareza, s misijom da vodi preporod Alfe.

Uz istoriju začinjenu brojnim neuspešnim pokušajima oživljavanja poslovanja, italijanski proizvođač se trenutno suočava s padom prodaje i kašnjenjem lansiranja novog kompaktnog SUV-a. Imparatova strategija stavljanja Alfe na pravi kolosek uključuje stavljanje akcenta na kvalitet proizvoda, profitabilnost i čvrst proizvodni plan. Suprotno popularnom verovanju, on zastupa stav da je kvalitet aktuelnih Alfinih modela u ravni s nemačkim konkurentima, pišu Vrele Gume.

Što se tiče novog kompaktnog krosovera, Imparato se odlučio da odloži premijeru. Kao što smo izvestili ranije, plan mu je da unapredi performanse „plug-in“ hibridne varijante, tako da će novajlija s prodajom krenuti u junu 2022. Pozicioniran ispod Stelvija, budući Tonale će biti veoma važan za italijansku marku, posebno s komercijalne strane, jer treba da se takmiči u segmentu u kojem je konkurencija dovedena do usijanja.

U širem smislu, novi šef ima za cilj da kopira ono što je Tavarez uradio s PSA grupom, kada je kompanija bila na ivici bankrota, ali ju je Portugalac pretvorio u jednu od najmoćnijih evropskih proizvođača automobila.

Imparato namerava da Alfu uvede na u domen nemačkih konkurenata u smislu cenovne politike. Da bi italijanska marka bila konkurentna, moraće da ispuni neke ključne faktore neophodne za uspeh, poput održavanja konkurentnih troškova vlasništva, koji su u velikoj meri usmereni na rezidualnu vrednosti i emisiju CO2. S petogodišnjim planom koji podrazumeva povratak Alfe Romeo tamo gde pripada, rezultati neće biti trenutni, ali kada je reč o budućnosti ove italijanske marke, nemamo sumnje da će biti svetla.

Izvor: Vrele Gume

Foto: arhiva Autoblog.rs

Danas objavljeno

Lamborghinijevo tromjesečje je najbolje ikada

Vanja A

Sa električnim automobilima stiže još jedna velika nestašica?

Vanja A

Sve je manje limuzina: Gasi se jedna Insignia, druga će opstati još nekoliko godina

Vanja A

Ostavite komentar