Šef Alfe Romeo ima poruku za ljubitelje italijanske marke - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Šef Alfe Romeo ima poruku za ljubitelje italijanske marke

Stiglo je novo rukovodstvo.

Situacija u Alfi Romeo nije baš najbolja već izvesno vreme, uprkos tome što je ponuda u vidu dva modela zaista sjajna. Međutim i Guliji i Stelviju, koji dele Giorgio platformu sa zadnjim pogonom, preostalo je još par godina na tržištu. Nakon toga će arhitektura biti promenjena, jer na scenu stupa nova „STLA Large“ platforma, koju trenutno razvija Stellantis.

Nova solucija je jedna od četiri koje će činiti osnovu za sva buduća Stellantisova vozila, a može da ugosti kako „plug-in“ hibridni, tako i čisto električni pogon. Za očekivati je da naslednici Giulije i Stelvija budu u najmanju ruku „plug-in“ hibridi. Oni koji su zabrinuti ovom napomenom, mogu da se opuste, jer novi Alfin šef ima poruku za njih, posebno Amerikance.

Žan-Filip Imparato, Francuz koji je vodio Peugeot pre spajanja FCA i PSA, oko sebe je okupio uglavnom Italijane, u okviru nove rukovodeće garniture Alfe Romeo. „Moramo poboljšati kvalitet našeg poslovnog modela u smislu ekonomskih performansi, kvaliteta proizvoda i odgovarajućih distributivnih kanala“, rekao je on.

Podjednako je važno da se Alfom upravlja iz Italije. Imparato kaže da je njegovo osobolje od 49 članova gotovo 100 odsto sastavljeno od Italijana, koji gaje strast prema proizvođaču iz Milana. Oni jednostavno odbijaju da puste Alfu niz vodu. Jedan od njihovih glavnih izazova je da održe emocionalno vozačko iskustvo bez obzira na uvođenje elektrifikacije.

Imparato je odbio da obelodani o kojim se budućim proizvodima radi, izjavivši samo da su aktuelna dva modela „fantastična“. Oni su jednostavno pristigli prekasno da bi ozbiljnije naudili prodaji nemačkih rivala. Međutim, sada je vreme da se počne iz početka, a Imparato je uveren da „Alfa Romeo ima potencijal da bude globalna premijum marka Stellantisa“.

On takođe nije želeo da komentariše  kada bismo mogli da očekujemo dolazak Tonalea, koji je odložen radi dodatnih poboljšanja. Brennero, budući SUV baziran na Jeepu, pozicioniran ispod Tonalea, mogao bi odlično da prođe, posebno na evropskom tržištu.

Vrele Gume

Danas objavljeno

Kimi Raikonen testirao Giulia GTA

Zeljka

Jaguar od 2025. sa električnim asortimanom

Zeljka

Zašto električni automobili više gube na vrijednosti nego benzinci i dizelaši?!

Zeljka

Ostavite komentar