15. Augusta 2022.

Sedmoro povrijeđenih u udesu u Bugarskoj stiglo u Srbiju

Big Portal

Medicinske ekipe Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu dočekale su sanitetskim vozilima sedmoro povrijeđenih na prelazu Gradina, koje su preuzeli od bugarskih kolega.

Kako je potvrđeno RTS-u u niškom kliničkom centru, ekipe će ih pratiti do Beograda.

Djeca će biti prebačena na kliniku u Tiršovoj. Najteže povrijeđeni ostaju u Bugarskoj.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je sa svojim kolegom iz Bugarske obišao ranije povrijeđene koji su bili u bolnici u Staroj Zagori u Bugarskoj, istakao je da je razgovarao sa djecom i odraslima i da se operisano dijete oseća dobro.

Lončar je rekao za RTS tom prilikom da se dva dječaka od 10 i 11 godina nalaze u intenzivnoj njezi, da je dječak od 10 godina imao operaciju noge i da je dobro, a da drugi dječak ima više povreda od kojih je dominantna povreda glave i oni će biti prebačeni u Sofiju na dalje liječenje.

Dvanaestoro djece i dvoje odraslih je povrijeđeno kada je srpski autobus upao u jarak i prevrnuo se na auto-putu za Sofiju u Bugarskoj.

Među povrijeđenima je najviše djece, koja su, kako je potvrdio, uglavnom članovi folklornog ansambla ЈU-LIRA iz Batajnice.

Djeca su se vraćala sa festivala u Nesebaru i sa njima su bili njihovi roditelji.

Uzrok nesreće se još ne zna, ali prema svjedočenju jedne putnice, autobus je sletio s puta u trenutku kada se vozač nagnuo da spusti sjedište suvozača, kako bi na njega sjeo roditelj sa djetetom kome je pozlilo.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare