Sedam prijateljica uredilo kuću u kojoj će zajedno provesti starost - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Sedam prijateljica uredilo kuću u kojoj će zajedno provesti starost

Sedam žena iz Kine prije više od 20 godina zajedno je počelo raditi u istoj kompaniji te su ubrzo postale najbolje prijateljice.

Često su se šalile da će i u penziju skupa i da će u šezdesetim godinama živjeti zajedno, u velikoj zajedničkoj kući. Njihove šale ipak će, čini se, postati stvarnost.

Slučajno su pronašle jednu novu kuću u Guangzhou, manjem provincijskom gradu. Kupile su je te s ušteđevinom počele uređivati. Njujork Post piše da je zgrada bila napuštena i gotovo je postala derutna, ali ove prijateljice vidjele su da ima jako puno prostora pa su je uredile.

U prizemlju je velika zajednička prostorija s prozorima koji gledaju na bazen u dvorištu. U kući se nalazi i kuhinja za goste, a svaka od ovih sedam žena ima i svoju veliku sobu. 

Sedam prijateljica uredilo kuću u kojoj će zajedno provesti starost

U dvorištu imaju i paviljon do kojeg se dolazi preko rustikalnog mostića od bambusovine koji se proteže iznad polja riže. Inače, sedam prijateljica još je daleko od penzije. Sve su u kasnim tridesetima, žive s porodicama, ali se vesele vremenu koje će provoditi skupa u šezdesetima.

Iako je njihova zajednička kuća gotova i mogu je koristiti preko vikenda za druženja, smatraju da će se zapravo useliti za petnaestak godina. 

(Index)

Danas objavljeno

Preminula slavna oskarovka i pjevačica čuvenog hita iz filma „Flešdens“

Zeljka

Novi dom za Pedington plišane mede donijete kraljici Elizabeti

Zeljka

Zašto svinje u soliteru nekoga raduju – a druge ozbiljno zabrinjavaju

Zeljka

Ostavite komentar