1. Marta 2022.

Sedam načina da iskoristite sapun za lakše funkcionisanje u domaćinstvu

Big Portal

1. Detektovanje curenja gasa

Ukoliko vam se učinilo da nešto čudno miriše u kući, a sumnjate na curenja gasa, sapun će vam pomoći u detekciji. Utrljajte sapun preko cijevi, ako počnu da se stvaraju mjehurići ili osjetite miris pokvarenih jaja, vrlo je jasno da imate problem i zakažite hitnu majstorsku popravku.

2. Spriječite škripanje starih dasaka

Na ivicu daske koja vas nervira šripnjavom utrljajte sapun i to će riješiti problem. Naravno, do popravke ili zamjene daske.

3. Uz pomoć sapuna lakše otvarajte fioke

Dešava se da vam se stare, ali i one nove, nekorišćenje fioke koje su u sklopu komode ili ormara, jako teško otvaraju i zapinju? Ono što možete učiniti jeste da ih fioke i njihov mehanizam malo istrljate sapunom.

4. Spriječite pojavljivanje neprijatnog mirisa obuće

Tablu sapuna zavijte u pek-papir i ostavite da prenoći u obući. Primijetićete da se miris uspješno neutralisao već sutra ujutru!

5. Ljubimci vam više neće uništavati namještaj

Možda vam nije palo na pamet, ali ni ljubimcima se ne dopada ukus sapuna, pa ovo možete pametno iskoristiti protiv upornog napastvovanja vašeg dragocjenog namještaja. Dovoljno je da rubove ili nogare istrljate sapunom i taj će ih miris zasigurno spriječiti u namjeri da grizu vaš kauč.

6. Ključ koji zapinje u bravi

Ukoliko vam se čini da teže nego inače okrećete ključ i osjećate da zapinje, opet vam sapun može pomoći kako se ne bi desilo da ga u bravi i slomite.

Prosto protrljajte ključ sapunom i vratite ga u bravu. Isto to uradite ukoliko vam šarke od vrata škripe.

7. Spriječite maglenje naočara

Malo sapuna utrljajte preko stakala, potom ih obrišite ubrusom i to bi trebalo da bude dovoljno da vam naočare ne magle više pri ulasku iz hladnog u topao prostor.

(Telegraf.rs)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare