Šećer je zabranjen u njihovom domu, a ovako se snalaze kad požele da se zaslade - BIGportal.ba
Ex Yu

Šećer je zabranjen u njihovom domu, a ovako se snalaze kad požele da se zaslade

Novak Đoković je nedavno igrao na US Openu, a supruga Jelena ga je bodrila na licu mesta, kako to često bude slučaj. Njegovi fantastični dometi u tenisu se često objašnjavaju ne samo upornim treningom i talentom već i pažnjom prema zdravlju koja se bazira na specifičnoj ishrani.

Sam Novak je više puta odbio da se izjasni kao vegan ili vegetarijanac.

“Sve su to etikete koje se posle pogrešno interpretiraju”, navodi kao razlog, prenosi “Lepa i srećna”.

On kaže da je njegova ishrana “bazirana na biljkama” već duže od četiri godine i da sve vreme igra na istom, vrlo visokom nivou.

Novak i Jelena ne koriste šećer u ishrani, ali naš teniser ne beži od ugljenih hidrata. Uglavnom se njegov ručak bazira na pastama i nudlama, pa se tako obezbedi hidratima, ali je uvek reč o bezglutenskim testeninama.

Kad su u pitanju slatkiši, čuvena je anegodota kad mu se, posle osvajanja turnira u Australiji 2012. godine, odjednom jela čokolada, pa je pojeo samo jednu kockicu, a ostatak table ostao netaknut. Zato uvek na terenu ima pri ruci urme, odlične zbog vrlo niskog glikemijskog indeksa. Od voća bogatog šećerom jede još i banane, a svakoga dana uzme i dve kašičice manuka meda. Na kraju, u njegovoj ishrani ima i dosta orašastih plodova i semenki.

Upravo ovo su i sastojci Jeleninih kolača, namirnice koje uvek ima u frižideru. Dakle, eksperimentišite i sami, savetuje ona – pomešajte mlevene orašaste plodove po ukusu, dodajte urme, ali i kokosovo ulje, možda nešto od bobičastog voća – jagode, maline. Kakao i indijski orah mogu biti odlični dodaci. Umesite i od smese formirajte bombice i ostavite da se rashlade.

Danas objavljeno

“Ugasilo se još jedno svjetlo mog detinjstva”: Poznati se opraštaju od Minje, region u suzama

Zeljka

Sofija Milošević u kombinaciji koja je idealna za jesenje dane

Vanja A

Milijev advokat: Ceca duguje stotine hiljada eura

Vanja A

Ostavite komentar