10. Oktobra 2022.

SEAT odgovora na česta pitanja o hibridnim vozilima

Big Portal

Objedinjujući 16 najvećih proizvođača vozila u EU, ACEA-ine brojke potvrđuju uzlazni trend u alternativnim pogonskim tehnologijama, od kojih su plug-in hibridi (PHEV) najistaknutiji. Ova napredna tehnologija otvara mnoga pitanja, a stručnjak iz SEAT S.A. odgovara na ona najčešće postavljena od strane korisnika širom Evrope.

César Méndez, rukovodilac Hybrid R&D sektora u SEAT S.A., ističe da je “prednost PHEV-a to što ne zavise od motora sa unutrašnjim sagorevanjem kako bi baterija bila napunjena.”

“Ima utičnicu za punjenje koja garantuje da će biti potpuno napunjena svakog jutra kada uđete u auto”, dodaje on. Na primer, SEAT Tarraco e-HYBRID ima električni domet od 49 kilometara. “To je dovoljno da vas svakodnevno odvede tamo gde želite da idete u 100% električnom načinu rada“, kaže César.

Seat Tarraco PHEV

Da li su hibridi pogodni za duga putovanja?

“Apsolutno”, odgovara César, “zahvaljujući efikasnoj kombinaciji motora sa unutrašnjim sagorevanjem i električnih motora, srednja i duga putovanja mogu da se pređu bez ikakvih problema.“ U slučaju SEAT-a Tarraco e-HYBRID, ukupan domet je 730 kilometara.

Koliko dugo traje punjenje?

“Sve zavisi od kabla i maksimalne struje punjenja“, kaže César. Dobra opcija je imati SEAT Wallbox kod kuće. “Na ovaj način, pod optimalnim uslovima, možete napuniti svoj automobil za samo tri i po sata.”

Kako funkcioniše regeneracija energije?

“Na dva načina” objašnjava César. S jedne strane, “kada otpustite papučicu gasa, motor počinje da radi kao generator koji koristi inerciju vozila.” S druge strane, “kada pritisnete papučicu kočnice, motor se ponaša kao generator tokom prvog istezanja i koristi svoj kočni efekat; ovo je regenerativno kočenje.”

Kako se hibridi ponašaju na niskim temperaturama?

“Bez problema“, odgovara César. “Dok su komponente visokonaponskog sistema ispod -10°C, motor sa unutrašnjim sagorevanjem će raditi, a kada se provozate i temperatura poraste, elektromotor će početi da radi“, zaključuje on.

Izvor: Klix.ba / Seat

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare