SEAT najavio novu generaciju svog "Golfa" - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

SEAT najavio novu generaciju svog “Golfa”

Španski SEAT najavio je kratkim videom novu generaciju svog kompaktnog modela Leon čija je premijera zakazana za 28. januar.

SEAT je prodao više od 3.000.000 primeraka Leona kroz tri generacije, a zbog izuzetnog uspeha treće, od najnovije se očekuju još bolji rezultati.

Novi Leon će profitirati od nove tehnologije Volkswagen grupe u ovoj klasi, pa će dobiti tehnologiju koja se nalazi u bestselerima VW Golfu i Škodi Octaviji.

Video kojim SEAT najavljuje Leon pokazuje da će španski “Golf” imati spojena zadnja LED svetla celom širinom automobila, dok su prednji farovi slični onima na krosoveru Tarraco.

Vidi se i novi centralni tunel sličan onom na Golfu 8, nove komande automatskog menjača, te minimalistički dizajn centralne konzole.

U Leonu će dominirati virtuelni kokpit, dok će multimedijalni ekran u ovoj generaciji biti više istaknut i činiti jednu celinu sa instrumentima.

Leon će se od ostatka VAG porodice razlikovati i u unutrašnjosti po izraženo sportskoj liniji, a svakako će dominirati izdašno ambijentalno osvetljenje koje će se osim duž vrata pružati i preko cele armaturne ploče ispod vetrobrana.

B92

Danas objavljeno

Mercedes potvrdio: Kraj

Vanja A

Električni automobili oborili rekord EU

Vanja A

Ozračeni i zaboravljeni

Vanja A

Ostavite komentar