Seat Ateca sa novim izgledom i bogatijom opremom - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Seat Ateca sa novim izgledom i bogatijom opremom

Seat Ateca je dobila novi prednji dio, bogatiju opremu, veći izbor dodatne opreme, novi infotainment i digitalne instrumente, a tu je i novi osnovni dizelski motor koji sada ima dvije litre zapremine.

Kada je prije četiri godine stigla u prodaju Ateca je bila prvi Seatov SUV. U međuvremenu je ponuda SUV-ova u Seatu porasla na tri modela, a najstarijoj Ateci je došlo vrijeme za temeljni redizajn. Prednji dio automobila je prilično izmijenjen, maska i odbojnik su potpuno drugačiji dok su pozadi neke veće promjene vidljive tek na odbojniku i na natpisu s imenom modela. Novost je i nivo opreme Xperience koja donosi malo izraženiji terenski izgled, a tu su i novi feluge te nova boja.

Oprema Atece biće bogatija. Auto će tako serijski imati LED svjetla i zadnja svjetla s dinamičnim pokazivačima  smjera, a u dodatnoj opremi će se nuditi novi digitalni instrumenti dijagonale 10,25″ te novi infotainment s glasovnim upravljanjem prirodnim govorom i dodirnim ekran dijagonale 8,25 ili 9,2 inča. Novost su i neki praktični dodaci poput grijanog volana ili grijanog vjetrobranskog stakla.

Ponuda motora će se sastojati od tri benzinska i dva dizelska modela, a većina motora je poboljšano. Osnovu predstavlja jednolitarski turbobenzinac s tri cilindra i 110 KS, a tu su još dva benzinca sa 150 i 190 KS. Najsnažniji benzinac dolaziće jedino u kombinaciji s automatskim mjenjačem i pogonom na sve točkove. Što se dizelskih motora tiče, više neće biti 1,6-litarskog agregata. Njega zamjenjuje čišći i štedljiviji dvolitarski TDI sa 115 KS, dok vrh ponude čini TDI iste zapremine sa 150 KS.

Ateca se proizvodi u Škodinoj tvornici u Češkom mjestu Kvasyni, a od početka prodaje 2016. godine je kupca našlo čak 300.000 primjeraka ovog uspješnog kompaktnog SUV-a.

(24sata.hr)

Danas objavljeno

Prve isporuke bolida sa Rimčevim pogonom početkom 2022, cijena 2 miliona eura

Vanja A

Kako se “rađaju” bahati vozači: Saobraćaj je samo drugi način pokazivanja kulture stanovništva

Vanja A

Ovo su najskuplji kvarovi automobila

Vanja A

Ostavite komentar