6. Februara 2020.

SDS: U Banjaluci od 31 odbornika 17 preletača

Big Portal

Iz Gradskog odbora SDS kažu da se postavlja pitanje zašto nakaradni plodovi OHR-ovih nametnutih pravila, da mandat na raspolaganje dodijeli pojedincu, nigdje nisu dali tako izdašan urod kao u našem gradu.

“Politička trgovina u Banjaluci je dostigla tolike razmjere da su promjene stranačkih dresova češće pravilo, nego izuzetak, a kao rezultat toga imamo jedini gradski parlament u kojem su većina odbornika preletači, a neki od njih su bili toliko širokih shvatanja da su od lokalnih izbora 2016. promijenili četiri stranke”, navodi se u saopštenju i dodaje:

  • Кao što i dolikuje skupštinom predsjedava preletač koji je upamćen po tome što se preko noći od najžešćeg kritičara gradskih vlasti, pretvorio u njenog najvećeg poklonika i zaštitnika.

Tvrde da je postavljanjem takvog čovjeka od strane gradonačelnika na najvažnije mjesto, predsjednika gradskog parlamenta, predstavljalo signal za sveopštu kupovinu odbornika kojom je gradonačelnik skupštinu grada pretvorio u pijacu, a krajnji rezultat toga je da gradska skupština koja broji 31 odbornika ima 17 preletača.

“Rezultati prakse SNSD da preletače kite najvažnijim javnim funkcijama rezultirali su opštim sunovratom morala koji je u Banjaluci dostigao epske razmjere i sigurno će biti predmet izučavanja na fakultetima političkih nauka u svijetu, kao primjer urušavanja osnovnih demokratskih načela”, kaže se u saopštenju i naglašava da zahvaljujući ovakvoj politici vladajuće oligarhije iz Banjaluke se šalje još jedna u nizu negativnih poruka, koja dodatno urušava ugled našeg grada.

“Umjesto da glavni grad Srpske, služi kao uzor ostalim lokalnim zajednicama, Banjaluka je u poslednjih par godina, pored represije nad građanima, zabrane slobode govora i okupljanja postala i simbol nedemokratičnosti i korupcije, koja kreće iz gradske skupštine i razgranava se u sve pore društva”, zaključuje se u saopštenju Gradskog odbora SDS Banjaluka.

(BN)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare