SDS odlučuje o Dodikovoj ponudi - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

SDS odlučuje o Dodikovoj ponudi

Sjednica Glavnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) počela je u Istočnom Sarajevu. Na sjednici će se razmatarti ponuda SNSD o zajedničkom ulasku te stranke u Savjet ministara BiH.

Prije nekoliko dana na zajedničkom sastanku SNSD je lideru SDS Vukoti Govedarici ponudio jedno mjesto u Savjetu ministara BiH za koji se još uvijek ne zna kada će biti formiran.

Zanimljivo je da SNSD ponudu za jedno ministarsko mjesto u Savjetu ministara nudi i PDP. Dodikovo obrazloženje je da hoće u Sarajevu da ima, kako kaže, srpsku reprezentaciju.

U Savjetu ministara Srbi imaju tri ministarstva.

Predsjednik SDS Vukota Govdarica tada je rekao da će konačnu odluku donijeti organi stranke, navodeći da ne prihvata da personalna rješenja određuje Milorad Dodik, jer je ponudio da Govedarica bude na čelu tog jednog ministarstva.

Govedarica je rekao da ga ne interesuju mjesta u Savjetu ministara nego politike koje će se provoditi, apostrofirajući da ta stranka traži donošenje novog izbornog zakona, ali i zakona o porijeklu imovine. Takođe je naglasio da za SDS nije prihvatljivo povećanje PDV-a…

“SDS neće podržati ni jednu odluku koja je na štetu Republike Srpske i za to joj nije potrebna nikakva koalicija. To je obaveza svih političkih stranaka iz Republike Srpske bili oni u vlasti ili opoziciji na nivou BiH”, jasan je Govedarica.

Međutim, u toj stranci postoji nekolicina funkcionera koja je bliska lideru SNSD-a, a što je posebno do izražaja došlo tokom i nakon prošlogodišnjih opštih izbora kada su se zalagali za saradnju sa SNSD-om.

Zanimljivo je bilo da su dan nakon opštih izbora njih nekolicina išli Miloradu Dodiku, nudeći saradnju, bez znanja predsjednika SDS.

Ta grupa pokušava i da nametne novo rukovodstvo stranke, koje bi bilo kooperativnije kada su u pitanju ti interesi, a “vjetar u leđa” im daje i sam lider SNSD-a Milorad Dodik koji pod plaštom nacionalnog jedinstva pokušava da pod kontrolu stavi i SDS.

Odluka o prihvatanju ili odbijanju ponude Milorada Dodika da zajedno u Savjetu ministara čine vlast treba da bude donesena danas na sjednici organa SDS-a, Predsjedništva i Glavnog odbora, u Istočnom Sarajevu.

BN TV

Danas objavljeno

Danas je Sveti Ilija

M.

Većina požara u Turskoj pod kontrolom

M.

Rusija poručila: Znamo, zapad sprema provokacije tokom izbora

M.

Ostavite komentar