SDS od Viškovića traži odgovore - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

SDS od Viškovića traži odgovore

Srpska demokratska stranka (SDS) saopštila je danas da smatra da je krajnje vrijeme da se konačno, nakon 15 godina, u Narodnoj Skupštine Republike Srpske raspravlja o stanju u privredi sa posebnim osvrtom na fabriku glinice Birač AD Zvornik.

Imajući u vidu da je kompnija Batagon u današnjem saopštenju kazala da su „svi relevantni podaci o kompaniji Batagon internešnal AG i dokaz o raspoloživim sredstvima za ulaganje dostavljeni Vladi Republike Srpske“, SDS traži od predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića da javnosti odgovori na sledeća pitanja:

1. Zašto Vlada Repulike Srpske nije raspisala javni postupak prilikom prodaje svog udjela potraživanja u fabrici glinice Birač već je direktnom pogodbom, na mala vrata, uvela firmu Batagon internešnl AG?

2. Da li Vlada Republike Srpske raspolaže dokazima da se Batagon internešnl AG ikada bavio poslovima proizvodnje glinice ili bilo kojom drugom poslovno-proizvodnom aktivnosti kojom se bavi fabrika glinica Birač AD Zvornik?

3. S obzirom da je prije nekoliko dana kazao da ne zna ko su vlasnici firme Batagon internešnl AG, da li se premijer Višković u međuvremenu raspitao o kakvoj firmi se radi i ko je stvarni vlasnik preduzeća?

4. Da li je premijer Višković došao do saznanja od kada postoji preduzeće Batagon internešnl AG, ko su akcionari, čiji je kapital preduzeća i da li u vlasničkoj strukturi ima lica iz poslovno-političkog života Republike Srpske?

5. Zašto se, ako su dostavljeni svi relevantni podaci o kompaniji Batagon internešnl AG, već 5 mjeseci, kriju od javnosti te informacije i zbog čega Vlada izbjegava informisanje Narodne skupštine Republike Srpske o stanju u fabrici glinice Birač?

“Smatramo da je krajnje vrijeme da se konačno, nakon 15 godina, u Narodnoj Skupštine Republike Srpske raspravlja o stanju u privredi sa posebnim osvrtom na fabriku glinice Birač AD Zvornik”, kaže se u saopštenju SDS.

BN TV

Danas objavljeno

Majka djevojčice Nikol pretučene nasmrt puštena na slobodu, javnost ogorčena

M.

Poruka za EU: Zbog vaših sankcija niko nije ni trepnuo

M.

Dozvoljena muzika uživo i u zatvorenim prostorima

M.

Ostavite komentar