SDS: Ko će kome pomrsiti konce? - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

SDS: Ko će kome pomrsiti konce?

Novi Opštinski odbor SDS Prnjavor sinoć je kandidovao Mirka Šarovića za predsjednika SDS.

Ovo je prva kandidatura Šarovića, dok su ranije predloženi Vukota Govedarica, Milan Miličević i Mićo Mićić.

Zanimljivo je da je opštinski odbor Prnjavora kandidovao Šarovića, dok su sadašnji opštinski odbori grada Istočno Sarajevo, odakle je Šarović, Sokolac, Istočna Ilidža i Pale kandidovali Milana Miličevića.

Kandidaturu Miličevića podržali su opštinski odbori Teslića i Šamca.

Sadašnjeg predsjednika Vukotu Govedaricu su kandidovali gradski i opštinski odbori Banjaluke, Novog Grada, Gacka…, dok je Mićića kandidovao matični Gradski odbor iz Bijeljine.

Borba oko predsjednika SDS počela je odmah nakon opštih izbora kada su određeni krugovi u toj stranci pokazali veliku naklonost protivničkoj strani i pokušavali stranku da uvuku u zagrljaj SNSD-a, odnosno Milorada Dodika.

Iako nije prošao taj scenarij, i dalje postoje određene struje unutar SDS koji bi uspostavili blisku saradnju sa SNSD-om, čime bi sačuvali svoj “privilegovani položaj” u društvu.

Izborna skupština SDS treba da bude, kako je ranije najavljeno, polovinom juna. Koliko će na kraju biti zvanično kandidata za predsjednika SDS i da li će uspjeti pokušaj onih pojedinaca da se postigne dogovor i na Skupštini bude samo jedan teško je prognozirati s obzirom da postoje velike razlike kojim putem će nakon unutarstranačkih izbora krenuti ta stranka.

Ono što je izvjesno jeste da se na terenu odvija veće borba za svaki glas, a koja struja će preovladati biće poznato na izbornoj skupštini SDS.

BN TV

Danas objavljeno

Dačić: Fajon sama sebe diskvalifikovala

D V

Kon: Mjere neće biti ublažene

D V

“Iran da poštuje odredbe sporazuma ako želi povratak SAD”

D V

1 Komentar

Drmr 30 Maja, 2019 at 4:27 pm

To ruglo of strange treba upokojiti.

Odgovori

Ostavite komentar