Trešnje i tamna čokolada se savršeno slažu – trešnje ovom fino smrznutom desertu daju slatkoću, a kakao jači okus.
Sastojci:
-150-200 grama trešanja (očišćenih)
-200 ml mlijeka po izboru
-2 kašičice sirovog kakaa
Postupak:
1.Trešnje operi i očisti od koštica.
2.Stavi ih u blender. Dodaj mlijeko. Dodaj kakao. Izblendaj sve sastojke i ulij u kalupe za sladoled.
3.Zamrzni na nekoliko sati ili do sutra. Kada izvadiš sladolede u kalupima za štapiće, ostavi ih nekoliko minuta vani prije posluživanja, tako da ih bez problema možeš izvaditi iz kalupa.
4. Još jedan trik za lakše vađenje je da kalupe 20-ak sekundi držiš pod mlazom tople vode kako bi se sladoledi odvojili od kalupa, tako da ih možeš lakše izvaditi.
5. Savjet: ako ti ostane nešto smjese za ovaj sladoled, a već si popunila sve kalupe, smjesu popij kao fini smoothie ili napitak ili nakratko zamrzni u nekoj posudi i onda pojedi na kašiku. Također, voće slobodno zamijeni po želji. Umjesto trešanja tako možeš koristiti jagode, višnje, borovnice, maline, kupine.
Prijatno!
Izvor: miss7
(I.J.)