SBK: Građanima ograničeno kretanje od 22.00 do 5.00 časova - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

SBK: Građanima ograničeno kretanje od 22.00 do 5.00 časova

Zbog povećanog broja oboljelih od virusa korona Vlada Srednjobosanskog kantona danas je donijela naredbu kojom se ograničava kretanja građana od 22.00 do 5.00 časova.

Premijer ovog kantona Tahir Lendo rekao je novinarima nakon vanredne sjednice kantonalne Vlade da je ova mjera donesena na prijedlog kantonalnog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, te da se očekuje da će omogućiti bolju kontrolu noćnog rada.

On je naglasio da Vlada nije pristalica zatvaranja ugostiteljskih objekata, ali da traži da se poštuju mjere o ograničenom broju gostiju.

  • Inspekcijama smo rekli da kontrolišu i kažnjavaju one koji to ne budu činili, a nije isključeno ni potpuno zatvaranje takvih objekata na 15 dana. Problem su i dugački redovi na kasama u tržnim centrima gdje blagajnice nemaju zaštitnu opremu – naglasio je Lendo.

Vlada je na sjednici donijela odluku da u ovom kantonu bude zadržan kombinovani model organizovanja nastave, te da prevoznici uvedu više vozila kako bi u njima bilo manje putnika, koji moraju nositi masku i održavati distancu.

Svim institucijama i organizacijama Vlada Srednjobosanskog kantona preporučila je da u što većoj mjeri organizuju rad od kuće.

Danas objavljeno

Dodik: Ne vode se pregovori u BiH, već samo u FBiH

M.

Vulin: Srbija kupuje “Pancir”, nove ruske protivvazdušne sisteme

M.

Tužilaštvo: Svi učesnici u slučaju vršnjačkog nasilja biće ispitani

M.

Ostavite komentar