Saznaj koji su benefiti kada 6 minuta dnevno ne radiš apsolutno ništa! - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Saznaj koji su benefiti kada 6 minuta dnevno ne radiš apsolutno ništa!

Mnogobrojne obaveze i aktivnosti na poslu i u kući, kućanski poslovi, djeca, porodica, prijatelji, nabavka namirnica, trening, kućni ljubimci okupiraju naše vrijeme i pažnju i dovedemo se u situaciju, da ne stignemo tokom dana ni predahnuti.

Ekspertica za upravljanje vremenom Laura Vanderkam, nedavno je napisala popularnu priču o tome kako se osjećati smireno uprkos gužvi, stresu i brzini života. Ona smatra da je potrebno napraviti tri kratke pauze svakog dana – fizičku, duhovnu i socijalnu.

Foto: Pexels

Međutim, postoji i jedna vrsta pauze, koja nema nikakvu posebnu svrhu ni naziv, a to je improvizovana pauza tokom dana, koja nam omogućava da se rasteretimo svih pritisaka koje doživljavamo i tada izvršavamo onu ​​vrstu mentalne obrade ili restarta, koja prirodnije dolazi do mozga ljudi. Za ovu vrstu improvizovane pauze, trebamo izdvojiti samo 6 minuta dnevno!

Foto: Pexels

To može biti gledanje u jednu tačku, ili zatvoriti oči i meditirati 6 minuta ili gledati kroz prozor 6 minuta ili negdje u daljinu. Dakle odmakni se od svog radnog stola ili kućanskih poslova ili obaveza oko djece i nađi neko opušteno mirno okruženje da se izoluješ od buke, gužve i ljudi, te da se 6 minuta samo opustiš, ne moraš raditi apsolutno ništa!

Resetuj svoj mozak i tijelo 6 minuta dnevno, bićeš mnogo smirenija i produktivnija osoba.

Ultra.ba

Danas objavljeno

Supruga Aleka Boldvina: Slomljen si, ne želim da te izgubim

V.R.

Uživaju iz istih razloga kao i muškarci: Žena najviše gledaju ovaj pornografski sadržaj

V.R.

Zvijezda Sopranovih: “Obožavala sam kokain, a muškarce sam birala na osnovu toga da li piju ili ne”

V.R.

Ostavite komentar