5. Marta 2020.

Savršene za posnu trpezu: 5 recepata za najukusnije salate

Big Portal

KREMASTA SA TUNjEVINOM

200 g testenine po izboru

200 g posnog majoneza
konzerva tunjevine

2 kašike susama
so, biber,

origano

malo crvene paprike

ili graška

Skuvanu i proceđenu testeninu ostavite da se ohladi. U šerpici, na laganoj vatri, propržite susam. Tunjevinu ocedite od ulja i ubacite je u testeninu. Dodajte i majonez, susam, origano, so, biber, a da bi salata dobila malo boje, ubacite i sitno iseckanu crvenu papriku, malo graška ili dekorišite čeri paradajzom. Sve dobro promešajte i stavite u frižider da se ohladi.


OD CELERA I JABUKA


2 korena celera

3 kisele jabuke

150 g oraha

posni majonez

limun

so, biber

origano

Celer i jabuke krupno narendajte, pa pomešajte sa iseckanim orasima (ostavite malo za posipanje). Dodajte sve začine, sok od jednog limuna, orahe, zatim sve dobro sjedinite. Na kraju sve pomešajte sa majonezom i ukrasite orasima. Jedite ohlađenu.


SA KUKURUZOM I PIRINČEM

po 100 g pirinča, kukuruza šećerca i graška

zelena kiselkasta jabuka

200 g posnog majoneza

2 kašike

proprženog susama

so, biber

Skuvan pirinač ocedite. Grašak i kukuruz obarite. Sve pomešajte, pa dodajte jabuku iseckanu na kockice i majonez. Promešajte, začinite, ubacite i susam propržen na laganoj vatri. Ponovo promešajte.


OD CRVENOG PASULjA

400 g crvenog

pasulja iz konzerve

200 g kukuruza šećerca

glavica crnog luka

2 čena belog luka

crvena paprika

2 paradajza

so, biber

kašika jabukovog sirćeta

2 kašike

maslinovog ulja

peršun za dekoraciju

Crni luk sitno iseckajte, a papriku i paradajz izrežite na kocke. Pomešajte ih sa kukuruzom i 400 g pasulja, začinite po ukusu, dodajte sirće (može i limunov sok), ponovo lagano promešajte i pospite peršunovim lišćem.


SALATA OD BORANIJE

500 g boranije

1/2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

kašičica senfa

sok od jednog limuna

so, biber

maslinovo ulje

svež peršunov list

Očišćenu i u slanoj vodi obarenu boraniju ocedite, odmah prelijte sa malo ulja, pomešajte i dodajte još soli po ukusu. Senf, biber, sitno iseckan crni luk i izgnječen beli pomešajte u limunovom soku. Tom mešavinom prelijte boraniju, izmešajte je i pospite iseckanim peršunom.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare