Potrebno je:
- 1 karfiol srednje veličine
- 200 gr kisele pavlake
- 2-3 jaja
- 200 ml mleka
- so
- bibera
- po želji malo suvog začina
- 3 čena belog luka
- 2-3 kašike prezli
- origano
- ulje
- ćuftice
Priprema:
Cvetove karfiola iskidati na cvetiće, pa skuvati, a listove karfiola takođe skuvati ne mnogo na pola oko 10 min.
Foto: Privatna arhiva
U činiju razmutiti jaja, dodati pavlaku i mleko, malo soli, bibera i izgnječen beli luk.
Foto: Privatna arhiva
Pleh veličine 35×25 cm podmazati, pa posuti malo sa prezlama. Preko prezli poređati cvetove karfiola i naseckane listove.
Foto: Privatna arhiva
Preliti sa spremljenim prelivom. Između služiti sitne male ćuftice. Ćuftice malo preliti uljem. Peći na 200 stepeni C oko 60 min.