Savršen rižoto - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Savršen rižoto

Lagana večera ili ukusan ručak ne mogu da se zamisle bez dobrog rižota.

Ali, treba znati kako da ga napravite da bude baš kako treba. Mi znamo jedan trik zbog kog će rižoto uvek biti savršen.

Tajna je u jednom dodatku u receptu – kvalitetnom maslacu koji pravi razliku.

Potrebno je:

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

50 g Imlek Moja kravica maslaca

biber

200 g pirinča

2 dl belog vina

4 dl povrtnog bujona

400 g mešavime povrća

50 g Imlek Moja kravica maslaca

parmezan

Priprema:

Crni i beli luk pržiti na 50 g maslaca, pa dodajte pirinač i kratko propržite. Sipajte belo vino i biber, kuvajte oko pet minuta, pa postepeno dolivajte bujon.

Povrće izdinstajte na ostatku maslaca, pa sjedinite sa pirinčem i pospite parmezanom.

Promo.

Noizz.

Danas objavljeno

Trikovi kako izabrati savršene kestene, ispeći ih i lako oguliti

Vanja A

Zašto je tuširanje hladnom vodom veoma zdravo?

Vanja A

Štrudla od jabuka: Najlakši recept za kolač koji miriše na djetinjstvo

Vanja A

Ostavite komentar