Savršen muškarac ne postoji: 5 lekcija o seksu koje smo naučili od Samante Džouns - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Savršen muškarac ne postoji: 5 lekcija o seksu koje smo naučili od Samante Džouns

Ko je vaša omiljena junakinja iz serije “Seks i grad” ? Lik Samante je najkontroverzniji u ovoj legendarnoj seriji. Ipak, dala nam je mudre savjete o seksu, koje i dan danas treba da imamo u vidu. Serija “Seks i grad” nastala je 6. juna, sada već daleke, 1998. godine. Protagonisti su četiri žene,…

Ko je vaša omiljena junakinja iz serije “Seks i grad” ?

Lik Samante je najkontroverzniji u ovoj legendarnoj seriji. Ipak, dala nam je mudre savjete o seksu, koje i dan danas treba da imamo u vidu. Serija “Seks i grad” nastala je 6. juna, sada već daleke, 1998. godine. Protagonisti su četiri žene, drugarice: Samanta, Šarlot, Keri i Miranda. One žive u Njujorku i pokušavaju da se ostvare kao samostalne i slobodne žene u gradu u kome nije nimalo lako održati ljubavne odnose.

Ako je Keri Njujork, Samanta je seks. Ona je simbolizovala liberalnu ženu, veoma uspješnu u poslu i bez emotivnog kajanja. Takva je Samanta. Seks je njena religija. U filmu “Seks i grad 2”, vidjeli smo, čak, kako baca kondome na muslimane, koji su se drznuli da dovode u pitanje njenu seksualnu slobodu. Kao zvanična seks ikona serije, Samanta Džouns se pretvorila, u model liberalne žene, koja koristi seks u svoju korist, kako bi dobila ono što želi.

Sa svojom ulogom zrele žene, koja je samouvjerena i bez inhibicija, Samanta je pokazala da se ženska seksualnost ne završava u menopauzi, podsjetila nas je da se najpikantnije seksualne fantazije nalaze tamo dokle doseže naša mašta, obrisala je mnoge seksualne tabue, u nekoliko nezaboravnih dijaloga. Pored nje smo naučili da najbolji prijatelj žene može da bude dildo, da ženska ejakulacija nije fantazija, da treba da se posvetimo tome da upoznamo svoje tijelo kako bismo osjetile zadovoljstvo, da je najvažnija stvar na svijetu ljubav prema sebi i da savršen muškarac, naravno, ne postoji.

Ove vrijedne lekcije i dan danas važe, iako je prošlo više od 20 god. od početka emitovanja serije, a filozofija Samante Džouns je i dalje potpuno očuvana, i u 21. vijeku. Podsjetićemo se koje su to važne lekcije kojima nas je naučila Samanta, jedan od najharizmatičnijih likova u seriji, koja se i dalje gleda.

Imati seks sa bivšim partnerom je uvek loša ideja

Prema mišljenju Samante, nikada ne bi trebalo ponovo da budete u krevetu sa bivšim partnerom. Kako je ona sama jednom prilikom rekla: “Seks sa bivšim može da bude deprimirajuć. Ukoliko seks bude dobar, deprimiraćete se jer tako nešto više nemate u svom životu. Ukoliko seks bude loš, onda to znači da ste prosto spavali sa bivšim.” Drugim riječima, ukoliko se ispostavi da je seks sa bivšim loš, onda nema nikakvu poentu to što ste uradili.

Ljubav prema sebi je najvažnija

“Volim te, Ričarde, ali sebe volim VIŠE.” Možda najlegendarnija izjava Samante. Ovim nam je sugerisala da je u redu voljeti druge, ali da nikada ne smijemo muškarca da stavimo ispred nas samih. Veza sa Ričardom za Samantu je bila loša i zato je riješila da je okonča, bez obzira na to koliko je voljela svog partnera.

Oralni seks može učiniti da se osjećate moćno

Oralni seks može da bude demonstracija moći. Kako je to Samanta rekla: “Osjećaj moći je neodoljiv. Možda ste vi na koljenima, ali su vam njegovi testisi u rukama.”

Savršen muškarac ne postoji

“Slušajte me: savršen muškarac je samo iluzija. Počnite da živite sopstvene živote.” Amin.

U ovom životu, treba sve da probate

Od svih likova, Samanta je imala najširi pogled na svijet. Da li se sjećate ove izjave: “Ja sam isprobamseksualna. Sve isprobam makar jednom. “

Izvor: Ženski magazin

Danas objavljeno

Zašto je snijeg bijele boje?

D

Čudesna žena slavi 80. rođendan: Zanimljive činjenice koje niste znali o Dajani, princezi Amazonki

D

Zapanjujuće istine o novcu: Šta će bankomat na Antarktiku? Koliko novčanica se štampa za Monopol?

D

Ostavite komentar