Savjeti za savršeno mekane ruke - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Savjeti za savršeno mekane ruke

Koža na našim rukama mora trpjeti puno stvari svaki dan. Suhoća i iritacija kože su najčešći simptomi koji se mogu pogoršati ako prekomjerno upotrebljavamo sredstva za čišćenje ili prečesto peremo ruke.

Zahvaljujući jednostavnim kućnim rutinama koje lako možete primjeniti u vaš režim ljepote i vašeruke tako možete učiniti mekanima.

U nastavku vam donosimo 3 savjeta kako da vaše ruke ostanu njegovane bez obzira na prečesto pranje.

Piling

Piling pomaže da se riješite mrtvih stanica kože, poboljšava obnovu kože i čini da se kreme bolje upijaju. Za većinu ljudi dovoljno je napraviti piling jednom do dva puta sedmično. Ako primijetite crvenilo ili iritaciju kože nakon pilinga ili ako je vaša koža već previše upaljena, budite nježni i ostavite da vaša koža prvo ozdravi prije nego što taj postupak uključite u svoju rutinu. Piling možete napraviti kod kuće. Uzmite dvije kašike ulja po izboru i pomiješajte s dvije kašike mljevene kafe. Nanesite tu smjesu na kožu, masirajte minutu, i isperite vodom.

Hidratantna krema

Vaša koža gubi vlagu u roku od 60 sekundi nakon što operete ruke, stoga je neophodno hidratizovati je odmah nakon svakog pranja. Birajte guste, hidratantne kreme s hranjivim sastojcima. Možete koristiti i maslac za tijelo. Nakon što ste nanijeli kremu na ruke pokušajte ništa ne dirati dok se ruke potpuno ne osuše kako bi vaša koža do kraja upila kremu.

Noćna maska

Maske nisu namijenjene samo za lice i kosu. Noć je savršena prilika za hidratizovanje suhih ruku omogućujući proizvodima da ostanu na koži mnogo duže. Na taj način vaše ruke mogu apsorbirati kremu preko cijele noći što može imati dugotrajniji i ljekoviti rezultat. Masku napravite od kokosovog ulja ili sličnih njegujućih sastojaka, nanesite na ruke, stavite rukavice i idite u krevet, a ujutro će vas dočekati neodoljivo mekane ruke.

(Wall.hr)

Danas objavljeno

Turšija – zimski lijek za mnoge bolesti

Vanja A

Pastirska pita

Vanja A

Ove namirnice ojačavaju imunitet i pomažu u borbi protiv virusa

Vanja A

Ostavite komentar