Savjeti za mršavljenje koji nemaju veze s hranom - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Savjeti za mršavljenje koji nemaju veze s hranom

Kilogrami uz ove savete moraju ići na dole..

Prema zdravstveno-statističkom godišnjaku Instituta za javno zdravlje Srbije za 2015. godinu, pet najčešćih uzroka smrti naše populacije bili su oboljenja srčanog mišića (13,0%), moždani udar (7,3%), zloćudni tumor bronhija i pluća (5,1%), povišen krvni pritisak (4,5%) i srčani udar (4,4%).

Ako pogledate ove uzroke smrti jasno je da je gojaznost ili povećana telesna masa povezana skoro sa svakim uzrokom sa liste i da ćete redukcijom telesnih masti odnosno mršavljenjem značajno sebi produžiti život.

Put do zdravog tela nikada nije bio lakši, na vama je da odličite da li to želite ili ne. Poznato je da je najbolji način za trajno gubljenje suvišnih kilograma kombinacija treninga i ishrane pa vam danas dajemo 7 saveta kako da smršate brže.

1. Svaki trening bazirajte na kompleksnim vežbama kao što su čučnjevi, iskoraci i vežbe za stomak. Na prvom mestu sagorećete više kalorija a pritom ćete raditi i na oblikovanju i jačanju ovih atraktivnih mišićnih grupa što je i cilj većini dama.

2. Vežbajte u jutarnjem terminu, činjenica je da vežbanjem ujutru započinjete sagorevanje masti brže nego ako vežbate u poslepodnevnim časovima što je sam po sebi dovoljan razlog da ustanete u zoru;

3. Nikada ne sme biti više od jednog dana pauze između dva treninga, vežbajte svaki drugi dan jer tako ubrzavate svoj metabolizam i trošite više kalorija čak i u stanju mirovanja. Dane kojima ne trenirate iskoristite za laganu šetnju.

4. Konzumiranje slatkiša ograničite na jedan dan nedeljno. Nauka nedvosmisleno kaže da ukoliko konzumirate šećere svakodnevno razvijate zavisnost ali i stvarate uslove za konstantno skladištenje masti u depoe;

5. Dovoljno spavajte i vežbajte odmorni, dva vrlo važna dela treninga mršavljenja, prvi, jer u toku sna opuštate i regenerišete mišiće, a drugi, zato što morate biti dovoljno odmorni da bi sve zadatke koje trener postavi za vas korektno i sa punom snagom odradili;

6. Ne preskačite kardio trening, vežbanje na traci ili nekoj drugoj kardio spravi direktno sagoreva masne naslage, to je dovoljno dobar i jak razlog;

7. Ne plašite se treninga sa tegovima, jedna od glavnih zabluda većine devojaka u fitnes klubovima je bežanje od tegova i strah da će dobiti velike mišiće, verujte mi da to nije ni malo lako i da niste vi te “sreće”, jer je to uz rekreativno vežbanje praktično nemoguće. Rad sa tegovima sagoreva veliku količinu energije, naročito ako aktiviramo velike grupe mišića i radimo što kompleksnije vežbe.

Najvažnija činjenica kod mršavljenja jeste kalorijski deficit, jednostavno je, kalorijski unos mora biti manji od kalorijske potrošnje koju ostvarujete brzinom metabolizma i fizičkom aktivnošću, manji unos – veća potrošnja i kilogrami moraju ići na dole.

Milan Zarić je master profesor sporta i fizičkog vaspitanja radi kao trener u više fitnes klubova u gradu gde je u praktičnom radu sa rekreativcima i sportistima stekao iskustvo u programiranju i praćenju treninga. Po odluci nacionalnog Saveza za rekreaciju i fitness Srbije proglašen za najboljeg fitness trenera u Srbiji za 2014. godinu i autor je knjige Fitnes preduzetnik.

Danas objavljeno

U predstojećoj epizodi animirane serije Simpsoni konačno će se otkriti kako predviđaju budućnost

Vanja A

Ministar turizma Novog Zelanda za veću dobrodošlicu bogatašima u odnosu na „nudle turiste“

Vanja A

Iračka glumica tuži „Ekonomist“ jer su koristili fotografiju nje u tekstu o gojaznosti

Vanja A

Ostavite komentar