Savjeti i trikovi kako da budeš fotogeničnija osoba - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Savjeti i trikovi kako da budeš fotogeničnija osoba

Rečenica “nisam fotogeničan/fotogenična” je samo lažni izgovor. Otkrij koje su greške, koje praviš prilikom poziranja i nauči sve trikove influensera, koji su navikli na fotografisanje u različitim okolnostima i prilikama.

Ako mrziš da se fotografišeš, jer znaš da ti se rezultat neće dopasti, nastavi da čitaš, jer ti donosimo savjete kako da izgledaš sjajno na fotografijama.

Pinterest

Što dalje to bolje – ovo je osnovno pravilo fotografije. Ako si suviše blizu sve će izgledati veće i neproporcionalno. U suprotnom slučaju, iz daljine, stav će biti opušteniji, izgled lica blaži, a ako želiš fotografiju iz blizine, imaš vremena da je zumiraš.

Pinterest

Prekrštene noge – Ovo je najpopularnije pravilo. Međutim, ne ispadne uvijek kako bi trebalo, jer će izgledati kao da moraš u wc. Radi se tako da staviš jednu (obično desnu) ispred druge i da ih lagano prekrstiš, baš ovako, kao na fotografiji.

Pinterest
IuteCredit

Nađi zid i nasloni se na njega sa stilom, ne kao da si umorna nakon duge šetnje, apsolutno ne. Nasloni se lagano i savij jednu nogu. Izgleda teško, ali sve je stvar prakse.

Pinterest

Pobjednički trio – poza koja opisuje osnovna pravila savršenog poziranja, malo razmaknute noge, ruka koja pridržava drugu, kako bi struk izgledao uži i sako ležerno prebačen, kako bi dao ravnotežu tijelu.

Pinterest

Sa prijateljicama – da, sve znamo da je najbolje mjesto u sredini, ali ima mjesta samo za jednu i uvijek ima jedna, koja je brža i stane baš na to mjesto. Ako nisi dovoljno brza i moraš da staneš sa strane, zapamti, uvijek se okreni malo u stranu i malo savij noge.

Pinterest

Noge u položaju slova A – Jedan od položaja nogu, koji često vidimo i koji dodaje ravnotežu tijelu, kada se stavi paralelno sa ramenina. Noge u položaju slova A, malo razmaknute sa jednom nogom blago povučenom prema unutra. Ovo je savršena poza, ako imaš širi gornji dio tijela.

Pinterest

Ruka u džepu – Vječno pitanje, šta raditi sa rukama na fotografiji? Sve influenserke koriste trik ruke u džepu. Izgleda nonšalantno i cool.

Pinterest

Kamufilranje ručnom torbom – Iako izgleda da zbog svoje veličine ručna torbica, ne može da ti pomogne da izgledaš bolje, istina je da može. Na fotografijama je važna ravnoteža i zato fokusiranje pažnje na stratešku tačku pomaže.

Pinterest

Slojevito oblačenje – Ako se oblačiš slojevito uspjećeš da sakriješ bilo koji nedostatak, ili jednostavno dodati malo više stila bilo kojoj fotograiji (vjerovatno zimskoj).

Pinterest

Ako poziraš sa samo jednom prijateljicom – Ako ste samo dvije, dobra stvar je što obje imate isti cilj – da date najbolju verziju sebe na fotografiji. Možeš da iskoristiš bilo koji od prethodnih trikova, idealna situacija je da ste iste ili slične visine.

Pinterest

Selfie u ogledalu – Ako nema niko da te fotograiše, ogledalo je tvoj saveznik. Trikovi za savršen selfie u ogledalu su: dobro osvjetljenje, razdvojene noge i jedna uvijek ispred druge, kako bi izgledala viša. I trik za kraj, nikada ne gledati u ogledalo, već u ekran telefona.

Ultra.ba

Danas objavljeno

Dadilje slavnih osoba nemaju normalan život

Vanja A

Prisjeo mu dobitak na lutriji: Svaki dan mu dolaze kući i traže novac

Vanja A

BL Chilli Queen oduvala mušku konkurenciju na “Šurijadi”

Vanja A

Ostavite komentar