Savjeti da isfenirate kosu poput profesionalnog frizera! - BIGportal.ba
Magazin Moda

Savjeti da isfenirate kosu poput profesionalnog frizera!

Lijepa i njegovana kosa zasigurno je jedan od najvećih beauty imperativa, a što se tiče frizure, jednostavna i elegantno isfenirana kosa visoko je na listi želja. Sigurni smo da kod kuće fenirate kosu, ali ipak ona gotovo nikada ne izgleda kao kada se vratite od frizera. Ipak, uz nekoliko jednostavnih trikova možete savladati feniranje i kreirati frizuru baš kao i vaš frizer.

Želite li savršeno isfeniranu kosu, prvo što treba da uradite jeste da operete kosu ti nanesete dosta regeneratora kako bi bila što mekša.

Ono u čemu mnoge žene griješe već pri samom početku je feniranje mokre kose. Naime, kosa treba da bude gotovo u potpunosti suva, pa tek onda možete da počnete sa njenim oblikovanjem i stilizovanjem.

 

View this post on Instagram

 

Will never get used to these breathtaking views 💛 #Positano

A post shared by Stephanie Abu-Sbeih (@stephsa) on

Što se tiče potrepština za feniranje osim samog fena, potrebna vam je okrugla četka za koju se preporučuje da bude tanja, te proizvod za zaštitu od topline budući da ćete kosu duže vrijeme izlagati upravo toplini.


Nadalje, podijelite kosu u 10-15 dijelova, zavisno od njene gustine i krenite od onih pramenova na dnu. Pramenove uvijajte na četku i ponavljajte radnju, a posebno obratite pažnju na korijen kose za koji volimo da ima veći volumen i da bude teksturno bogat.

Prilikom otpuštanja kose iz četke, trebalo bi da dobijete laganu kovrdžu koju ne treba da raščešljavate odmah. Kada završite sa cijelom kosom, lagano sa češljem počešljajte, a kao rezultat dobićete predivno isfeniranu, lagano uvijenu frizuru koja izgleda glamurozno, ali i neizmjerno jednostavno.

Što se tiče prednjih pramenova koji uokviruju lice, potrebno je fenirati i sa gornje i sa donje strane, a najviše, kao što smo već spomenuli, sam korijen kose. Feniranje sa obje strane možete da praktikujete na cijeloj kosi, ako želite jak volumen.

Lijepo isfenirana kosa odličan je poligon i za neke druge frizure kao što su polu-rep ili čak i rep, jer kreira ljepši i profesionalniji finalni izgled, te se zadržava i do nekoliko dana, odnosno do sljedećeg pranja kose, što nam govori da se radi o isplativoj i praktičnoj frizuri.

 

Fashion.hr

Danas objavljeno

Guns N’ Roses tužio Teksas Guns and Roses – firmu koja prodaje oružje

Vanja A

Ilon Mask je plod genetičkog inženjeringa, tvrdi Kanje Vest

Vanja A

Mbape, francuski fudbaler: Svu zaradu od reprezentacije donira djeci s poteškoćama u razvoju

Vanja A

Ostavite komentar