Savjet provjerava učešće policije u rušenju objekta u Ulcinju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Savjet provjerava učešće policije u rušenju objekta u Ulcinju

Savjet za građansku kontrolu rada policije pozvao je direktora policije Veselina Veljovića da saopšti detaljnije informacije o postupanju policijskih službenika tokom rušenja nelegalno građenog objekta u ulcinjskom naselju Zoganje.

Prema saznanjima Savjeta, a koja prenosi RTCG, policijski službenici u Ulcinju asistirali su pri rušenju nelegalno izgrađenog objekta u blizini crkve Svetog Vasilija Ostroškog što je izazvalo pažnju javnosti.

Savjet je zatražio da se proveri da li je zahtev za pružanje asistencije podnijet u skladu sa zakonom.

“Koji su razlozi i za angažovanje protivterorističke jedinice i da li su ispoštovane predviđene procedure angažovanja jedinica Sektora specijalne policije”, pitaju u Savjetu za građansku kontrolu rada policije.

Savjet inače podržava Upravu policije u zakonitom i efikasnom izvršavanju odluka državnih organa i drugih ovlašćenih subjekata.

Sekretarijat za održivi razvoj naveo je na svom Tviter nalogu da je u Zoganju u Ulcinju počelo rušenje nelegalno građenog objekta od više stotina kvadratnih metara, koji je narušavao ambijentalnu cjelinu Crkve Svetog Vasilija Ostroškog iz 18. veka i predstavljao eklatantnu devastaciju prostora.

Tanjug

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar