Savjet ministara sutra o migrantima - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Savjet ministara sutra o migrantima

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić rekao je da će Savjet ministara na sutrašnjoj vanrednoj sjednici usvojiti zaključke o upravljanju migrantskom krizom, te da vjeruje da će biti potvrđene ranije odluke, posebno ona koja se odnosi na kamp Bira kao najbolji za smještaj.

  • Vjerujem da će potvrditi ranije odluke, posebno onu koja se odnosi na kamp Bira, koji je procijenjen kao najbolji smještaj dok se Lipa ne pripremi kao trajni kamp, pa će se onda Bira zatvoriti – rekao je Cikotić i dodao da sjedinica počinje u 9.00 časova.

On nije isključio mogućnost da Unsko-sanski kanton neće ustupiti Biru za migrante, ali je dodao da će se, prije ili kasnije, ako ne budu realizovane odluke Savjeta ministara, doći u situaciju da svi na svom nivou odgovaraju za ono što su uradili ili nisu uradili.

  • Nadam se da bi u interesu svih institucija BiH i po građane Bihaća i Unsko-sanskog kantona bilo najbolje da se svi vratimo planiranim aktivnostima i donesenim odlukama kako bi imali kompletnu kontrolu nad situacijom. Nadam se da će Bira biti najbolji odgovor kantonalnog premijera – ocijenio je Cikotić za BHRT.

Veća grupa migranata koja je boravila u kampu “Lipa” prošlu noć je provela u autobusima čekajući premještanje na novu lokaciju, nakon što je Cikotić rekao da će oni biti privremeno prebačeni u bivši objekat Oružanih snaga BiH na Bradini.

Za premještanje migranata u Bradinu nije bilo saglasnosti lokalnih vlasti, a i mještani su organizovali proteste.

Danas objavljeno

Oluja u Dalmaciji: Jak vjetar, visoki talasi, pa čak i snijeg

M.

Tenzije na nebu: Kineski avioni iznad Tajvana – panika na ostrvu

M.

Usporen saobraćaj kroz Prijedor; U Kozarskoj Dubici voda prodrla u podrume

M.

Ostavite komentar