Savjet ministara sutra o izboru direktora SIPA-e - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Savjet ministara sutra o izboru direktora SIPA-e

Na sjednici Savjeta ministara BiH sutra bi trebalo da se nađu materijali Ministarstva bezbjednosti koji se odnose na situaciju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata, te prijedlog ovog ministarstva za imenovanje direktora Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine BiH sproveo je konkursnu proceduru za izbor direktora SIPA-e, na kojoj je najviše bodova osvojio dosadašnji direktor ove agencije Perica Stanić, ali je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio da nema načina da Vijeće ministara u sadašnjem sazivu u prisustvu predstavnika ove stranke imenuje direktore SIPA-e i Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

Prema predloženom dnevnom redu, Savjet ministara trebalo bi da razmotri informaciju o konkretnim mjerama i aktivnostima koje je potrebno preduzeti u okviru procesa evropskih integracija BiH, a koju je Direkcija za evropske integracije pripremila radi realizacije zaključka sa treće redovne sjednice Predsjedništva BiH.

Među predloženim tačkama su i prijedlozi odluke o izmjeni Odluke o imenovanju Vijeća Agencije za pružanje usluga u zračnoj plovidbi BiH, te utvrđivanju carinske tarife za narednu godinu.

Savjet ministara trebalo bi da razmotri i nacrt ugovora o finansiranju između BiH i Republike Srpske, te Evropske investicione banke sa Osnovama za zaključivanje ugovora za finansiranje projekta vodovoda i kanalizacije u Republici Srpskoj.

Na predloženom dnevnom redu je i izvještaj Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za spoljnotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2018. godinu.

Na prijedlog Ministarstva spoljnih poslova, Savjeta ministara trebalo bi da se izjasni o prijedlogu odluke o imenovanju Komisije za kupovinu objekta za smještaj diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Podgorici.

(Agencije)

Danas objavljeno

Osuđeno deset profesora srednje škole u Rudom

M.

Vučić: Neće nas bombardovati

M.

Svečano otvoren pogon njemačke kompanije MTU u Novoj Pazovi

M.

Ostavite komentar