Savjet ministara o raspodjeli novca za borbu protiv korone - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Savjet ministara o raspodjeli novca za borbu protiv korone

Savjet ministara trebalo bi danas da razmatra prijedlog odluke o raspodjeli finansijskih sredstava prikupljenih od domaćih pravnih i fizičkih lica za borbu protiv Kovida-19, uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora BiH.

Ministarstvo bezbjednosti na razmatranje je uputilo i prijedlog odluke o raspodjeli finansijskih sredstava međunarodne pomoći za zaštitu i spasavanje uplaćenih na namjenski podračun Jedinstvenog računa trezora BiH.

Na urgenciju Ministarstva bezbjednosti u dnevni red je uvršten i prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Odluke o formiranju Koordinacijskog tijela za migracije i Migracioni profil BiH za 2019. godinu, najavljeno je na veb-strani Savjeta ministara.

Pred ministrima će se naći i informacija o preuzimanju konačnih presuda od Haškog tribunala radi upisa u krivičnu evidenciju u BiH, a predlagač je Ministarstvo pravde.

Na prijedlog Ministarstva pravde, u dnevni red je uvrštena i izvještaj o radu Nadzornog tijela za praćenje sprovođenja Strategije za rad na predmetima ratnih zločina za period od 1. aprila do 30. juna 2019. godinu i ažurirana analiza sprovođenja Strategije za rad na predmetima ratnih zločin.

Planirano je i razmatranje prijedloga mišljenja o Prijedlogu zakona o izboru sudija Ustavnog suda BiH prethodno biranih od predsjednika Evropskog suda za ljudska prava.

Na sjednici bi trebalo da bude riječi i o prijedlozima imenovanja iz nadležnosti Savjeta ministara, i to, između ostalih, za direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH, te o potvrdi imenovanja generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije.

U drugom krugu glasanja naći će se prijedlog rješenja o imenovanju vršioca dužnosti zastupnika Savjeta ministara pred Evropskim sudom za ljudska prava, te prijedlog rješenja o poništenju rješenja o imenovanju direktora Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja i prijedlog rješenja o imenovanju direktora ove agencije.

Sjednica će biti održana u zgradi zajedničkih institucija u Sarajevu u 15.00 časova.

Danas objavljeno

Produžen pritvor Belivuku i njegovoj grupi

M.

U Rusiji preminulo 1.075 osoba, novi negativan rekord

M.

U Srpskoj 250 novozaraženih, 14 osoba preminulo

M.

Ostavite komentar