Savjet ministara o povećanom prilivu migranata - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Savjet ministara o povećanom prilivu migranata

Savjet ministara u tehničkom mandatu trebalo bi danas da razmatra materijale Ministarstva bezbjednosti koji se odnose na stanje u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata.

Dnevnim redom sjednice predviđeno je da u okviru ove tačke budu razmotrene informacija sa sveobuhvatnim planom mjera i aktivnosti za efikasno upravljanje migrantskom krizom u BiH, kao i informacija o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH.

U okviru ove tačke dnevnog reda pred ministrima će biti i informacije o stanju u oblasti migracija u BiH za jun, jul i avgust, te Prijedlog sporazuma o pružanju pomoći i operativnoj saradnji u nadzoru granice, objavljeno je na internet stranici Savjeta ministara u tehničkom mandatu.

Pred ministrima u tehničkom mandatu biće i izvještaj o radu Komisije za NATO integracioni proces BiH za period od 1. decembra 2018 do 1. jula ove godine i informacija o godišnjem planu obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2020. godinu.

Savjet ministara u tehničkom mandatu razmotriće Nacrt sporazuma između Vlade Švajcarske i Savjeta ministara u vezi sa odobravanjem finansijskog doprinosa u obliku donacije za projekat “Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci”, sa osnovama za zaključivanje tog sporazuma.

Biće riječi i o informaciji o izradi akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije i nacrtu akcionog plana za realizaciju prioriteta iz Analitičkog izvještaja Evropske komisije.

Na dnevnom redu sjednice je nacrt odluke o ratifikaciji protokola o određivanju tromeđne granične tačke između BiH, Crne Gore i Srbije.

agencije

Danas objavljeno

Kalifornija: Nakon poplava moguća istorijska kiša

M.

Ukrajina iznijela nove zahtjeve Rusiji: “Cirkus”

M.

Sudija donio odluku o braći “Jojke”: Osumnjičeni za teško ubistvo porodice Đokić

M.

Ostavite komentar