Savjet ministara danas o Nacrtu budžeta za 2020. - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Savjet ministara danas o Nacrtu budžeta za 2020.

Savjet ministara BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebalo razmatrati Nacrt Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, koji je predložilo Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija je prošle sedmice kazao da je plan bio da se budžet do kraja maja uputi u proceduru, ali da su u posljednjem trenutku došli zahtjevi prema Ministarstvu finansija BiH za izmjenu određenih budžetskih korisnika.

Zbog toga je, naveo je tada Tegeltija, pomjereno usvajanje budžeta na Savjetu ministara BiH.

Najavio je da će ove sedmice na sjednici Savjeta ministara biti Nacrt budžeta institucija BiH za 2020. godinu, te da će unutar tog budžeta biti planirana sredstva i za održavanje lokalnih izbora u BiH 2020. godine.

Savjet ministara BiH bi trebalo razmatrati i Informaciju o stanju u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za april 2020. godine.

Pred ministrima bi se, između ostalog, trebala naći i imenovanja iz nadležnosti Savjet ministara BiH, među kojima: prijedlog za imenovanje direktora Državne agencije za istrage i zaštitu, Regulatorne agencije za komunikacije BiH, te Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

(Fena)

Danas objavljeno

Blokade i protesti širom Srbije

M.

Moskva odbacila izvještaje o mogućem napadu na Ukrajinu

M.

Posljednji apel Merkelove: “Vakcinišite se”

M.

Ostavite komentar