Savjet ministara BiH nije mogao usvojiti ni dnevni red - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Savjet ministara BiH nije mogao usvojiti ni dnevni red

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija rekao je da za danas zakazana sjednica Savjeta ministara nije održana jer nije došlo do usvajanja dnevnog reda.

Tegeltija je pojasnio da su protiv usvajanja dnevnog reda bili hrvatski ministri, koji su to obrazložili time da su određene tačke skinute na zahtjev zamjenika predsjedavajućeg Savjeta ministara Bisere Turković (SDA) i da je ona rekla da neće glasati za kadrovska rješenja iz reda hrvatskog naroda.

On je rekao da mu je žao što je do toga došlo i da je ovo prvi put da se dešava da kompletan dnevni red ne bude usvojen.

Tegeltija je izrazio nadu da će nesporazumi između HDZ BiH i SDA biti riješeni, prenosi Srna.

Kako prenose sarajevski mediji, kamen spoticanja bilo je imenovanje direktora SIPA-e Darka Ćuluma, ali i drugih tačaka.

Podsjećamo, da su nedavno lideri SDA, HDZ i SNSD postigli dogvor oko imenovanja, ali očito nije sve do kraja usaglašeno. Tada su sva tri lidera kazala da će danas biti imenovani direktori SIPA-e, RAK-a, tačnije sve one pozicije koje su prošle procedure. No, ministri nisu mogli da usklade dnevni red.

Na predloženom dnevnom redu su bila i ova imenovanja:

  • Prijedlog imenovanja direktora Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova, Odluka o predlaganju člana u Državnu regulatornu komisiju za električnu energiju iz Republike Srpske, davanje saglasnosti na Odluku o imenovanju direktora JP NIO Službeni list Bosne i Hercegovine, Prijedlog za imenovanje generalnog direktora Regulatorne agencije zakomunikacije Bosne i Hercegovine, mišljenje sa konkursnom dokumentacijom za imenovanje rukovodećeg državnog službenika, direktora Agencije za javne nabavke Bosne i Hercegovine, a čiji je predlagač Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine.

(BN)

Danas objavljeno

U Kijevu pada snijeg, temperatura oko nule, na snazi restrikcije struje

Vanja A

Detalji obračuna u banjalučkom kafiću: Oficira tukli metalnim ključem dok je brisao krv

Vanja A

Pojačana frekvencija vozila u Gradišci

Vanja A

Ostavite komentar