Savjet ministara BiH dao saglasnost za uvođenje kovid propusnica - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Savjet ministara BiH dao saglasnost za uvođenje kovid propusnica

Savjet ministara BiH dao je saglasnost Ministarstvu civilnih poslova za iskazivanje interesa za priključenje BiH sistemu EU digitalnih kovid potvrda.

Kako su u Savjetu ministara BiH saopštili na današnjoj sjednici je donesena ova odluka, te su istakli da je prethodno upoznat sa Informacijom Ministarstva civilnih poslova BiH o potrebi uspostavljanja tehničkog rješenja za verifikaciju digitalnih kovid-19 potvrda u BiH.

“Ministarstvo civilnih poslova će organizovati ministarsku konferenciju u oblasti zdravstva, na kojoj će se razmatrati mogućnosti usaglašavanja tehničkog rješenje i pravnog okvira za verifikaciju digitalnih kovid-19 potvrda u BiH”, saopštili su u Savjetu ministara BiH.

Dodali su da će Agencija za identifikacione isprave, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) biti nosilac tehničkog rješenja.

“Cilj je da izdate kovid potvrde budu međunarodno priznate, kako bi se omogućilo građanima iz BiH da nesmetano putuju po zemljama Evrope i svijeta”, naveli su u Savjetu ministara BiH.

Nezavisne novine

Danas objavljeno

Čile: Moai statue ugljenisane na Uskršnjem ostrvu

M.

Putin i Erdogan o ratu u Ukrajini i aktuelnoj krizi

M.

IAEA šalje četiri nova eksperta u nuklearku Zaporožje

M.

Ostavite komentar