17. Januara 2020.

Savitljivi OnePlus telefon se ne očekuje u neko skorije vrijeme

Big Portal

Međutim, mnogi ističu i da se radi o nepraktičnim mobilnim uređajima za svakodnevnu upotrebu, posebno ukoliko se pogleda njihova cena i nedostatak izdržljivosti.

Jedan od onih koji su skeptični po pitanju fleksibilnih telefona jeste i izvršni direktor kompanije OnePlus – Pete Lau. U intervjuu za The Verge, Lau je izrazio svoj stav da problemi i nedostaci ekrana daleko prevazilaze sve koristi koje novi proizvodni format može da omogući. On posebno nije impresioniran naborom koji se formira na mestu gde se ekran savija, a ovo je nešto što izgleda nijedan proizvođač savitljivih uređaja još uvek nije uspeo da reši u potpunosti.

Stav kompanije OnePlus je suprotan je stavu koji ima kompanijina konkurencija i rivali. Xiaomi, OPPO i, naravno, Huawei su pokazali svoje oblike fleksibilnog uređaja, mada samo Huavei prodaje ove telefone. Lau nagoveštava da je kompanija razmotrila sve mogućnosti, ali je samo otkrila radni prototip, nakon čega je prestala sa razvojem savitljivog telefona.

Naravno, OnePlus zadržava slobodu da promeni svoj stav u kasnijem periodu, baš kao što je to bio slučaj i sa priključcima za slušalice i 5G podrškom. Ali za sada, kompanija nema nameru da u neko skorije vreme uđe na tržište fleksibilnih telefona.

Izvor: Benchmark/SlashGear

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare