Savitljivi OnePlus telefon se ne očekuje u neko skorije vrijeme - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Savitljivi OnePlus telefon se ne očekuje u neko skorije vrijeme

Savitljivi telefoni su uvijek bili tema koja je predmet rasprave i nedoumica. Malo je onih koji osporavaju zapanjujući izgled, futurističke koncepte i impresivan proizvodni proces ovih uređaja.

Međutim, mnogi ističu i da se radi o nepraktičnim mobilnim uređajima za svakodnevnu upotrebu, posebno ukoliko se pogleda njihova cena i nedostatak izdržljivosti.

Jedan od onih koji su skeptični po pitanju fleksibilnih telefona jeste i izvršni direktor kompanije OnePlus – Pete Lau. U intervjuu za The Verge, Lau je izrazio svoj stav da problemi i nedostaci ekrana daleko prevazilaze sve koristi koje novi proizvodni format može da omogući. On posebno nije impresioniran naborom koji se formira na mestu gde se ekran savija, a ovo je nešto što izgleda nijedan proizvođač savitljivih uređaja još uvek nije uspeo da reši u potpunosti.

Stav kompanije OnePlus je suprotan je stavu koji ima kompanijina konkurencija i rivali. Xiaomi, OPPO i, naravno, Huawei su pokazali svoje oblike fleksibilnog uređaja, mada samo Huavei prodaje ove telefone. Lau nagoveštava da je kompanija razmotrila sve mogućnosti, ali je samo otkrila radni prototip, nakon čega je prestala sa razvojem savitljivog telefona.

Naravno, OnePlus zadržava slobodu da promeni svoj stav u kasnijem periodu, baš kao što je to bio slučaj i sa priključcima za slušalice i 5G podrškom. Ali za sada, kompanija nema nameru da u neko skorije vreme uđe na tržište fleksibilnih telefona.

Izvor: Benchmark/SlashGear

Danas objavljeno

Povratak omiljene igračke s kraja prošlog vijeka

Vanja A

NASA ulaže 50 miliona u razvoj procesora za istraživanje svemira

Vanja A

Vještačka inteligencija dizajnira video igre

Vanja A

Ostavite komentar