Savićević: Boban i ja ne bismo mogli da se usaglasimo oko rata u Jugoslaviji - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Savićević: Boban i ja ne bismo mogli da se usaglasimo oko rata u Jugoslaviji

Bivši fudbaler Crvene zvezde Dejan Savićević govorio je o odnosu sa Zvonimirom Bobanom.

Savićević i nekada hrvatski reprezentativac bili su saigrači u Milanu, a i pre toga bili su dobri prijatelji igrajući za reprezentaciju Jugoslavije.

Zvone i ja smo bili prijatelji i pre nego što smo došli u Milan. Bile su teške godine, građanski rat… Nije bilo lako održati te odnose. Zajedno smo služili vojsku, igrali za reprezentaciju, dogovorili smo se da ne pričamo o ratu, već o drugim stvarima“, rekao je Savićević.

Nekada asovi zagrebačkog Dinama i Zvezde na San Siru su zajedno igrali od 1992. do 1998. godine.

O ratu jednostavno ne bismo mogli da se usaglasimo. Nisu fudbaleri i sportisti krivi što se rat dogodio, već politički interesi onih koji su posle rata postali milijarderi“, kazao je Savićević.

Sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore upitan je i kako vidi mladog srpskog napadača Luku Jovića, koji se nalazi na radaru Milana.

Iskreno, ne znam ga toliko dobro. Imao je sjajnu sezonu u Nemačkoj, ali ja tamo gledam samo Bajern i Borusiju. Video sam ponešto, ali malo. U Realu je malo toga uradio. Znam ga otkako je imao 17 godina, obećavao je, onda nije prošao u Benfiki, pa je bio baš dobar u Nemačkoj. Ne mogu da sudim“, zaključio je Savićević.

Danas objavljeno

Nestvaran potez Jokića, dodavanje bez gledanja!

Zeljka

“Mbape u Realu? Boriću se svim silama protiv toga”

Zeljka

Rafa o “smtronosnom koktelu”

Zeljka

Ostavite komentar