16. Marta 2021.

Savić: Voleo sam Džaju i Pižona, ali sam uvek bio bliži KKP

Big Portal

Mnogi su u medijima komentarisali da je Savić u prošlosti bio navijač najvećeg rivala Partizana – Crvene zvezde. Takve navode komentarisao je i sam savić na konferenciji.

Ja sam 30 godina van Srbije. Igrao sam za Fortitudo i Virtus, Real i Barselonu… Niko mi nikada nije pravio problem što sam igrao u rivalskoj ekipi. Poštujem sve. Kada sam dolazio u Bolonju navijači Fortituda su me dočekali transparentom da ’radim za njih, a ne da igram za njih’. To je bilo kada sam imao probleme sa Fućkom. Navijači su tražili da pričam sa njima. Ne bih promenio ništa, borio sam se za Virtus isto kao što sam se borio za Fortitudo. Takav sam“, izjavio je 54-godišnji Zoran Savić.

Ne postoji Hercegovac koji nije navijao za Velež. Rođen sam u Zenici i navijao sam za Čelik. Voleo sam Džaju i Pižona, išao sam na utakmice Zvezde, ali sa košarkašim klubom Crvena zvezda imao sam kontakata kao što sam imao sa Partizanom. Partizanu sam bio bliži, umalo da pređem tamo kad je Željko bio trener. Da nisam otišao u Barselonu iz Jugoplastike, verovatno bih došao u Partizan. Imao sam neverovatnu ponudu od Zvezde 2000. godine, ali sam bio povređen i nisam imao želju. Nisam hteo da mešam zbog politike, zbog toga sam otišao iz Splita. Verovatno bih imao mnogo para sad na računu“, rekao je nekadašnji košarkaš Čapljine, Čelika, Jugoplastike, Barselone, PAOK, Real Madrida, Virtusa, Efes Pilsena, Barselone i Fortituda.

Savić (54) na funkciji sportskog direktora Partizana nasledio Nikolu Lončara, koji je nedavno napustio crno-bele.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare